JAV jau praeina interneto dienoraščių mada

„Pew Research“ atlikto tyrimo duomenimis, jauni JAV interneto vartotojai praranda susidomėjimą tinklaraščiais, pereidami prie mobilesnių ir patogesnių saviraiškos internete būdų.

Naujausio „Pew“ tyrimo „Internetas ir gyvenimas Amerikoje“ rezultatai liudija, kad interneto dienoraščius (tinklaraščius, „blogus“) rašančių 12 – 17 metų amžiaus interneto vartotojų skaičius nuo 2006 m. sumažėjo beveik per pusę – iki 14 proc., rašo technologijos.lt 

Dabar jaunoji amerikiečių karta pirmenybę teikia bendravimui socialiniuose interneto tinkluose ir vis dažniau tai daro naudodami savo mobiliuosius telefonus. Tačiau naujausias tyrimas liudija, kad tinklaraščiais šiek tiek labiau pradėjo domėtis 30 metų ir vyresni žmonės. Jų skaičius nuo 7 proc. 2007 m. išaugo iki 11 proc. 2009 m.

Iš visų 18 – 29 metų amžiaus interneto vartotojų tinklaraščius turi 14 proc. Šis skaičius praktiškai nepasikeitė.Pasak sociologų, jaunimo perėjimą nuo „makroblogų“ prie „mikroblogų“ paskatino pasikeitęs socialinių interneto tinklų funkcionalumas ir mobiliojo interneto paplitimas.

Prie interneto telefonu šiuo metu jungiasi apie 55 proc. 18 – 29 metų ir 27 proc. 12 – 17 m. amžiaus amerikiečių. Įdomu, kad tai nepadidino „Twitter“ portalo populiarumo JAV jaunimo akyse: manoma, dėl to, kad čia vis dar laikomasi įprasto dienoraščio, tegul ir itin lakoniškos formos, modelio, o tinklaraščiai daugeliui jau atrodo atgyvenęs dalykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių