„Jaunųjų žurnalistų mokykla“ vienerių metų sukaktį paminės Vilniuje

Šeštadienį VDU Jaunųjų žurnalistų mokyklos (JŽM) dalyviai vienerių metų gimtadienį švęs Vilniuje.

Aktyviausi ir kūrybingiausi JŽM dalyviai projekto gimtadienį paminės apsilankydami Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje bei Europos Parlamento informacijos biure Vilniuje. Išvyka skirta susipažinti su užsienio korespondentų darbo specifika bei žurnalistų darbo Europos institucijose subtilybėmis.

„Šia išvyka ne tik paminėsime vienerių metų sukaktį, bet ir padovanosime galimybę mūsų aktyviausiems JŽM dalyviams prie vieno diskusijų stalo susėsti ir aptarti jiems rūpimus klausimus su žinomu LTV užsienio korespondentu Vykintu Pugačiausku“, – sakė JŽM koordinatorė, politikos mokslų doktorantė Inesa Birbilaitė.

Išvykos tema – „Užsienio naujienos Lietuvai“, tad po susitikimo su V. Pugačiausku moksleiviai taip pat svečiuosis ir Europos Parlamento informacijos biure, kur apie žurnalistų darbą Europos institucijose sužinos iš EPIB atstovo ryšiams su žiniasklaida Rolando Pyragio.

Tai ketvirtasis JŽM dalyvių susitikimas. Kiekvieną kartą moksleiviams VDU dėstytojai ir doktorantai siūlo susipažinti su žurnalisto specialybe iš skirtingų perspektyvų. Ankstesniuose susitikimuose moksleiviai kalbėjo apie televizijos žurnalistiką, mokėsi internetinės žurnalistikos subtilybių, savarankiškai kūrė improvizuotas radijo laidas.

„Susitikimų metu moksleiviai ne tik klausosi paskaitų, bet ir patys turi galimybę išbandyti savo jėgas ir atrasti savyje naujų gebėjimų kurti, rašyti, ieškoti įdomių ir aktualių temų. Kiekvieną kartą parengiame dalyviams vis naujų simuliacinių žaidimų, užduočių, skatinančių moksleivių kūrybiškumą, saviraišką, – pasakojo projekto koordinatorė. – Pastebėjome, kad šis projektas moksleiviams ne tik suteikia naujų žinių apie profesiją, kuria jie žavisi, bet ir skatina dalyvius tarpusavyje dalintis sava patirtimi, kurti bendrus projektus, bendradarbiauti“.

Jaunieji žurnalistai visus metus intensyviai rašė, publikavo savo straipsnius VDU laikraštyje „Universitas Vytauti Magni“, JŽM tinklaraštyje, o geriausi straipsniai taip pat buvo publikuoti internetiniuose portaluose sparnai.com ir kaunozinios.lt.

Prieš metus VDU Viešosios komunikacijos katedros doktorantai ir dėstytojai pakvietė vyresniųjų klasių moksleivius ir gimnazistus iš visos Lietuvos prisijungti prie naujo projekto kūrybingam ir veiklaim jaunimui – Jaunųjų žurnalistų mokyklos. Jau pirmasis moksleivių ir doktorantų bei VDU dėstytojų susitikimas žadėjo, kad projektas bus kupinas naujų pažinčių, įdomių patirčių ir sulauks didelio jaunuomenės dėmesio.


Šiame straipsnyje: žurnalistikaŽiniasklaida

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių