Japonų astronomai aptiko tolimiausią galaktikų telkinį

Japonijos astronomai trečiadienį pranešė aptikę galaktikų telkinį, esantį už 12,72 mlrd. šviesmečių nuo Žemės. Anot jų, tai tolimiausias kada nors atrastas telkinys.

Naudodama galingą Havajuose esantį teleskopą, komanda žvilgtelėjo į tolimą praeitį, kai po Didžiojo sprogimo, davusio pradžią visatai, buvo praėję tik milijardas metų.

„Tai rodo, kad galaktikų telkinys egzistavo ankstyvuoju visatos periodu, kai buvo praėję vos milijardas 13,7 mlrd. metų siekiančios istorijos“, – pranešime teigia mokslininkai.

Šį atradimą padarė valstybinio Pažangaus mokslo trečiosios pakopos universiteto ir Nacionalinės astronomijos observatorijos mokslininkai, naudodami „Subaru“ teleskopą Havajuose.

Jie aptiko „galaktikų prototelkinį“, kuris, kaip manoma, padės mokslininkams suprasti visatos sandarą ir tai, kaip vystėsi galaktikos.

Tyrėjai, naudodami NASA „Hubble“ teleskopą, anksčiau pranešė aptikę galimą galaktikų telkinį, esantį už 13,1 mlrd. šviesmečių nuo Žemės, tačiau šis atradimas dar nebuvo patvirtintas, pažymėjo Japonijos mokslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių