IT išlaidos didės jau 2010 metais

Naujausias kompanijos „Goldman Sachs“ išlaidų informacinėms technologijoms tyrimas parodė, jog atsigavimo tikimasi sulaukti jau 2010 metais.

Duomenys rodo, jog išlaidos tais metais žymiai nepadidės, tačiau normalizuosis ir pasieks augimo tempus, kurie buvo fiksuojami dar prieš prasidedant ekonomikos nuosmukiui, rašo itzinios.lt.

Kompanija „Goldman“ atsargiai vertina 2010 metų išlaidas ir pažymi, kad jos priklausys nuo makroekonominės aplinkos. Nors daugelyje sričių tikimasi sulaukti augimo, tačiau kai kuriose srityse, pavyzdžiui, plėtroje užsienyje, vis dar bus galima matyti išlaidų mažėjimą.

Nepaisant to, prognozės yra teigiamos ir visiškai kitokios, nei buvo pateiktos kompanijos „Goldman“ pranešime, pristatytame 2008 metų lapkričio mėnesį. Toje ataskaitoje buvo prognozuojama neigiama IT išlaidų spiralė.

Keletas pagrindinių punktų iš naujojo pranešimo:

  • Ekonominio nuosmukio augimo ciklas atsigauna;
  • Infrastruktūra, programų kūrimas ir sistemų integracija išlieka sritimis, kurioms išleidžiama daugiausiai, ypač tuomet, kai kompanijos nusprendžia įdiegti naujas technologijas, tokias kaip virtualizaciją ir „cloud computing“;
  • Paklausa techninei įrangai nėra didelė, tuo tarpu ji didėja talpykloms ir serveriams;
  • Paklausa užsienio paslaugoms išlieka mažesnė;
  • „HP“, „NetApp“, „CommVault“, „Red Hat“, „Riverbed“ bei „Salesforce.com“ – tai pavadinimai, kurie rodo teigiamą augimo tempą.

Kalbant apie programinę įrangą, „Red Hat“ ir „Salesforce.com“ parodė teigiamus rezultatus kartu su „VMware“ bei „Citrix“. Taigi, kompanija „Goldman“ tikisi, kad tai geras rodiklis kalbant apie vidinio ir išorinio „cloud“ dislokavimo plitimą. Kompanijos „Microsoft“ operacinė sistema „Windows 7“ taip pat turi teigiamą įtaką, nes net 94 proc. respondentų tvirtino, jog jie ketina pereiti prie naujosios operacinės sistemos. Tai patvirtina kompanijos „Goldman“ tezę, jog tramdomi poreikiai ir techninės įrangos atnaujinimas turėtų padėti atnaujinti „Windows 7“ produkto ciklą. 32 proc. kompanijų tikisi operacinę įrangą atnaujinti 2010 metais (9 proc. – per pirmąjį pusmetį, o 23 proc. – per antrąjį), tuo tarpu dar 28 proc. respondentų tikisi ją atnaujinti 2011 metais. Didžioji dalis respondentų vis dar naudojasi „Windows XP“ (maždaug 85 - 90 proc.), tačiau kadangi „XP“ palaikymas baigsis jau 2014 metų balandžio mėnesį, tai 2013 metai turėtų būti paskutiniai atnaujinimo metai.


Šiame straipsnyje: ITGoldman Sachs

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių