„iPhone“ surinkinėjantiems darbuotojams padidinta alga

Kinijos kompanija „Foxconn“, surinkinėjanti išmaniuosius telefonus „iPhone“, 25% padidino algą savo darbuotojams. Internetinio dienraščio „The Guardian“ teigimu, bendrovė pakėlė algą, siekdama sumažinti darbuotojų savižudybių skaičių.

„Foxconn“ duomenimis, nuo vasario darbuotojų alga siekia 285-397 dolerius per mėnesį. Šiuo metu kompanijoje dirba daugiau nei 1,2 milijono žmonių, kurie pluša 6-7 dienas per savaitę po 14 valandų per parą. Už viršvalandžius darbuotojams numatomos kompensacijos.

„Foxconn“ gamyklose surenkami „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone“, planšetiniai kompiuteriai „iPad“, „Microsoft“ žaidimų konsolės „Xbox 360“, „Dell“ bei „Hewlett-Packard“ kompiuteriai ir kt. 2010-ųjų liepą dėl masinių savižudybių „Foxconn“ jau didino algą savo darbuotojams. Tada surinkinėtojų darbo užmokestis padidėjo beveik dvigubai. Prieš tai problemą buvo bandoma spręsti pakankamai absurdiškais metodais, tokiais kaip piktųjų dvasių varymas arba oficialus gamyklos draudimas darbuotojams žudytis.

2010-aisiais tuometinis „Apple“ vadovas Styvas Jobsas teigė, kad savižudybių kiekis „Foxconn“ gamyklose Kinijoje yra beveik dvigubai žemesnis nei JAV. Jis pripažino, kad situacija yra „sudėtinga“. Žiniasklaida ne kartą rašė, kad „Foxconn“ gamyklų darbuotojų Kinijoje savižudybės kenkia „Apple“ įvaizdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių