„iPhone“ pažins ir savą ir svetimą

„Apple iPhone“ telefonas stebės vartotojo širdies ritmą, nuotaiką ir skirs svetimą.

Praėjusią savaitę kompanija „Apple“ pateikė JAV patentų ir prekės ženklų biurui prašymą išduoti patentą naujam įrenginiui „Nepastebimas vidinis širdies ritmo monitorius“ (Seamlessly Embedded Heart Rate Monitor). Tai nauja telefono vartotojo identifikavimo galimybė, galinti tapti šių laikų mobiliųjų technologijų sensacija.

Naujos technologijos esmė – į „iPhone“ įmontuoti specialūs vartotojo kūno ir širdies ritmo stebėjimo jutikliai. Šie biometriniai duomenys gali būti naudojami nustatyti asmenį, kuris paėmė įrenginį į savo rankas. Jei „iPhone“ pajus „svetimą“, jis tiesiog neveiks. Taip padidėja „iPhone“ esančios informacijos apsauga, rašo hitech.newsru.com.

„iPhone“ galėtų ne tik skaičiuoti kroso žingsnius, bet ir kontroliuoti jūsų širdies ritmą, kol jūs bėgiosite, nurodo engadget.com.

Jei tokiu metodu paremtas įrenginys ims funkcionuoti, daugiau nebereikės kurti sudėtingų slaptažodžių, kuriuos galima iššifruoti ar tiesiog pamiršti, ar sugalvoti gestus dėl sensoriniu ekranu, kuriuos galima pakartoti.

Žinoma, tokių technologijų įgyvendinimui  prireiks atitinkamos programinės įrangos, taip pat pakankamai patikimų jutiklių.

Be asmenybės nustatymo tokie jutikliai taip pat galėtų nustatyti vartotojo nuotaiką.


Šiame straipsnyje: Appleiphone

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių