Internetas naudingas paaugliams

Naršymas internete, naudojimasis socialiniais tinklalapiais yra naudingas paauglių vystymuisi, teigiama atlikus vieną didelį tiriamąjį darbą. Tokios išvados prieštarauja nusistovėjusiai tėvų ir mokytojų nuomonei, jog internete praleidžiamas laikas yra švaistomas be naudos.

„MacArthur Foundation“ finansuotas, JAV atliktas tyrimas, trukęs 3 metus ir įtraukęs apie 800 paauglių bei tėvų, buvo dalis bendro skaitmeninio turinio ir mokymosi projekto dalis.

Pasak tyrimo vykdytojų, internete paaugliai įgyja technologinių įgūdžių, išmoksta bendrauti internete, kurti savo internetinę tapatybę, interneto puslapius, keistis informacija. Prieš dešimtmetį tokie įgūdžiai būtų vertinami kaip modernūs, o dabar jie priimami kaip savaime suprantami dalykai.

Pastebėta, kad paaugliai įprastas susibūrimų vietas parkuose, prekybos centruose ar gatvėse išmaino į bendravimą socialiniuose portaluose, kaip „MySpace“, „Facebook“.

Internetas jiems padeda tirti ir savo kūrybiškumą ir giliau pasinerti į juos dominančius dalykus.

Be to, pastebima, kad tarp tų paauglių, kurie turi namuose interneto ryšį, ir tų, kurie, juo naudojasi mokyklose, bibliotekose, ryškėja skaitmeninė perskyra. Mat bibliotekose, mokyklose dažnai draudžiama pasiekti tam tikras svetaines, o internetu jose galima naudotis tik jų darbo valandomis.

Kita vertus, tyrėjai ragina tėvus susipažinti su tuo, ką jų atžalos veikia internete, nes jame yra nemažai ir grėsmių. Kol jie to nežino, jiems sunku bus padėti savo vaikams.


Šiame straipsnyje: internetaspaaugliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių