„Internet Explorer“ vartotojai – pavojuje

„Microsoft“ naršyklę „Internet Explorer“ naudojantys vartotojai yra vis dar pavojuje, kadangi rimta saugumo spraga, aptikta praėjusią savaitę, yra vis dar neužtaisyta.

Spraga leidžia programišiams pasinaudoti vartotojo kompiuteriu, kai tik šis aplanko interneto svetainę su įdiegtu kenksmingu kodu. Antivirusinių programų kūrėjos „Trend Micro“ duomenimis, internete svetainių, turinčių kenksmingą kodą, savaitgalį buvo apie 10 tūkst. Tarp jų yra ir legalių interneto svetainių, į kurias įsibrovė programišiai ir patalpino kenksmingą kodą.

Nors „Microsoft“ teigė aptikusi atakas, nukreiptas tik prieš „Internet Explorer 7“ versijos naršyklę, ji perspėja, kad pažeidžiamos gali būti ir kitos šios naršyklės versijos.

Kompanija nenurodė datos, kada bus užtaisyta spraga, tačiau tvirtino, kad tai padarys atskira pataisa, nesilaikydama įprasto atnaujinimų grafiko. Kito suplanuoto „Microsoft“ pataisų paketo išsiuntimo data – 2009 m. sausio 9-oji.

„Microsoft“ pasiūlė keletą būdų, kaip iki to laiko apsisaugoti nuo kenksmingų programų, tačiau dauguma jų reikalauja administratoriaus ar pažengusio vartotojo įgūdžių.

Tuo metu saugumo ekspertai ragina „Internet Explorer“ vartotojus naudoti kitą naršyklę, iki bus užtaisyta spraga.


Šiame straipsnyje: Internet Explorersaugumasspraga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių