IBM bandys gaivinti internetą per elektros linijas

IBM korporacija pasirašė sutartį su „International Broadband Electric Communications“ (IBEC) , pagal kurią Jungtinių Valstijų provincijose diegs plačiajuosčio interneto per elektros linijas paslaugas.

Tai leidžianti technologija egzistuoja jau senokai ir anksčiau buvo ja smarkiai tikima, tikintis, kad ji padės sukurti stiprią alternatyvą kabelinių televizijų ar telefono operatorių teikiamam ryšiui. Tačiau iki šiol interneto per elektros linijas paslaugos mažai paplitusios. JAV praėjusių metų viduryje buvo apie 5000 tokių paslaugų abonentų.

Interneto per elektros linijas technologija dažniau pritaikoma įvairiems „protingų namų“ įtaisams, reikalaujantiems interneto ryšio.

Interneto per elektros linijas technologija buvo kritikuojama už tai, kad sukelia trukdžius kitiems belaidžiams įtaisams. Tačiau IBM teigimu, paskutiniuoju metu sukurtos technologijos, leidžiančios automatiškai pakeisti signalų dažnį, jeigu aptinkama interferencija, panaikins šią problemą.

IBM ir IBEC tikisi pasiekti geresnių rezultatų. Kompanijos turės priėjimą prie 340 tūkst. namų, iš kurių 86 proc. neturi galimybės prisijungti prie DSL ar kabelinio interneto. IBEC teigimu, per dvejus metus į tinklą teks investuoti apie 70 mln. JAV dolerių.

Tačiau nuo to laiko, kai vienintelės interneto ryšio alternatyvos buvo kabelinės TV ar DSL ryšys, gerokai ištobulėjo belaidės technologijos – ateina „WiMax“ ryšys, be to, duomenims perduoti JAV planuojama panaudoti po analoginės televizijos išjungimo išlaisvintus dažnius.


Šiame straipsnyje: IBMelektros linijosinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių