Į pirmąjį Europos egzaminą – tūkstančiai moksleivių

Jau šį penktadienį, gegužės 7 d., per 20 tūkstančių šalies moksleivių pirmą kartą spręs Europos egzaminą.

Idėją taip paminėti Europos dieną Lietuvos mokyklose pateikė visuomeninis projektas „Drąsinkime ateitį“ ir Europos komisijos atstovybė Lietuvoje.

Prie iniciatyvos Europos dieną įprasminti pasitikrinant žinias apie Europą ir Europos sąjungą prisijungė jau 313 Lietuvos mokyklų. Šis faktas tik dar sykį įrodo, kad aktyvių, šia tema besidominčių jaunų žmonių, taip pat mokytojų mūsų šalyje netrūksta.

Pirmą kartą Lietuvos mokyklose rengiamo Europos egzamino globėja, Europos parlamento narė Radvilė Morkūnaitė įsitikinusi, jog ši iniciatyva paskatins ne tik mokytojus, mokinius, bet ir jų artimuosius labiau pažinti Europos šalių šeimą, jos institucijas, o tuo pačiu – taps rimta paskata jauniems žmonėms atrasti iki šiol nepastebėtų galimybių pažinti skirtingų ES narių kultūrą, studijuoti, keliauti, kurti ir plėtoti iniciatyvas su bendraminčiais visoje Europoje.

„Visateisiais Europos sąjungos piliečiais esame jau šešetą metų, tačiau ar jaučiamės tokiais? Šiandien kaip niekad svarbu suprasti Europos sąjungos veikimo principus, socialinę, politinę aplinką, įsisavinti Europos piliečių teises, pareigas ir laisves, idant galėtume pasinaudoti ES teikiamomis galimybėmis“, sakė „Drąsinkime ateitį“ projektų vadovė Agnė Zalanskaitė.

Pagrindinis Europos egzamino organizatorių tikslas – patraukliomis, priimtinomis formomis skatinti jaunus žmones domėtis Europos sąjunga, jos institucijomis, suteikti progą ir sąlygas jaunimui savarankiškai gilinti jau turimas žinias ir kasmet, gegužę, jas parodyti sprendžiant organizatorių parengtas užduotis.

Europos egzaminas Lietuvos mokyklose prasidės penktadienį, 9.00 val.  Vyresnių klasių moksleiviai spręs testo, jaunesnieji – specialiai parengtos viktorinos užduotis.

Europos parlamento narė Radvilė Morzkūnaitė Europos egzamino dieną Vilniuje, Kaune ir Marijampolėje pasveikins ir apdovanos geriausius šių apskričių moksleivius. 

50 geriausiai visoje šalyje Europos egzaminą išlaikiusių mokinių bus pakviesti į Europos Komisijos atstovybę Lietuvoje, kur 2010 m. gegužės 14 d. įvyks finalinis turas.

Visi norintieji žinias apie Europos sąjungą gali pasitikrinti internete. Egzaminas „Facebook“ socialiniame tinkle vyksta  www.facebook.com/europos  gegužės 5-12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių