Į mokyklą - su kopūstu miško gyventojams

Šalta ir gili žiema - tikras išbandymas miško gyventojams. Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokiniai kartu su aplinkosaugos pareigūnais, nutarė jiems pagelbėti, organizuodami laukinių gyvūnų šėrimo akciją. Vėliau prie šios akcijos prisidėjo ir kiti šios progimnazijos mokiniai bei mokytojai.

Visi nešė į mokyklą maistą: kas kopūstą, kas burokų ar grūdų maišelį. Suneštas maisto davinys buvo gausus. Nepabūgę padidėjusio šaltuko, lydimi Baibių medžiotojų būrelio pirmininko G. Gaidamavičiaus ir Zarasų rajono aplinkos apsaugos vyr. inspektoriaus D. Čeikausko, vaikai išvažiavo į Pažemio miške esančią žvėrelių šėryklą.

Važiuodami pakeliui grožėjosi miško vaizdais. Atvykę į mišką, sudėjo gėrybes į šėryklą. Aplinkos apsaugos vyr. inspektorius D. Čeikauskas papasakojo vaikams apie miško žvėrių gyvenimo žiemą sunkumus, jų populiacijos reguliavimą bei šėrimą. Jis padėkojo mokiniams už gražią iniciatyvą, įteikė dovanėlių. Mokiniai ne tik padėjo miško žvėrims, bet ir praplėtė savo akiratį, patyrė teigiamų emocijų, nors ir labai šaltos dienos valandėlę praleidę snieguotame miške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių