Į Europą atkeliauja OLPC kompiuteris

Simpatijas visame pasaulyje užkariavęs ir pradėjęs mini nešiojamųjų kompiuterių madą „One Laptop Per Child“ (OLPC) organizacijos sukurtas XO mini nešiojamasis kompiuteris pirmadienį bus pradėtas pardavinėti Europoje, taip pat ir Lietuvoje.

XO kompiuteris bus parduodamas pagal jau dabar JAV veikiančią schemą - „nusipirk vieną ir padovanok vieną“. Europoje jis kainuos 313 eurų (apie 1080 litų). Pirkėjai, mokėdami dvigubai didesnę kainą, vieną nešiojamąjį kompiuterį gaus, o kita dalis pinigų nukeliaus į fondą kitam kompiuteriui pirkti, kuris bus skirtas besivystančioms šalims.

Europoje XO mini nešiojamieji kompiuteriai bus tiekiami į visas Europos Sąjungos valstybes, taip pat Rusiją, Turkiją ir Šveicariją.

OLPC sukurto kompiuterio iš pradžių eiliniai pirkėjai įsigyti negalėjo – juos galėjo pirkti tik vyriausybės ir organizacijos. O pats kompiuteris buvo skirtas vaikams mokytis.
XO nešiojamasis kompiuteris yra itin paprastas – jame veikia 700 MHz spartos procesorius, 1 GB talpos „flash“ atmintis pakeičianti standųjį diską, belaidis „Wi-Fi“ ryšys ir „Fedora“ operacinė sistema („Linux“ platforma). XO ekraną galima perjungti iš spalvoto į nespalvotą siekiant taupyti bateriją.


Šiame straipsnyje: olpcxokompiuteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių