Alytaus rajone kaip socialiniai būstai šeimoms perkamos sodybos

  • Teksto dydis:

Alytaus rajono savivaldybė socialiai remtinoms šeimoms ieško ne butų, bet sodybų, pranešė LRT radijas.

Savivaldybė jau nupirko tris sodybas su ūkiniais pastatais ir žeme, kuriose įsikurs socialinio būsto laukiančios šeimos.

Norintiems apsigyventi sodyboje keliama sąlyga – patiems dirbti žemę, laikyti naminių paukščių ir galvijų. Taip siekiama, kad šeimos savarankiškiau rūpintųsi šeimos gerove, įgytų socialinių ir darbo įgūdžių.

Sodybos nupirktos už nepanaudotas lėšas, kurios buvo skirtos piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams. Ateityje Alytaus rajono savivaldybė kaip socialinį būstą planuoja pirkti ir daugiau sodybų.

Alytaus rajone socialinio būsto laukia apie 50 šeimų, dauguma jų augina tris ir daugiau vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prisidaro vaiku net negalvodami kad poto reiks juos ir islaikyt. Mano kad jiems nupirks namus,dar gyvulius,pamaitins dar po masina nupirks ir bus davolni zjb. Dirbt eina tegu,o ne laukia kada uz juos is moketoju pinigu nupirks bustus.Kiti eina aria uz minimumus ir galus vos suduria,galvoja kaip iki algos dagyvent. Didele nelygybe. Tai visiems tada duokit po nama ar buta. Kam mums imt paskolas busto ir pns.Mes juk nekalti kad jie tingi dirbti,ar prisidare vaiku db verkia.

Ilythiiri

Ilythiiri portretas
O cia tai gera iniciatyva, turi Alytus adekvačių valdininkų

Taigi

Taigi portretas
Gerai tik tiek, kad negadins gyvenimo kaimynams, o norint spręsti tą problemą, reikia atsisakyti visų pašalpų ( išskyrus neįgalumo) ir svarbiausia - nemokėti " už vaikus", nes vargšai tie vaikeliai gimę pas pašalpinius ( ir čia žiaurus vaiko teisių pažeidimas ). O juk visi šitie besidauginantys išlaikomi dirbančiųjų uždirbtais pinigais. Ir jau antra karta auga tokių, kur tik gimdo vieną po kito ir net negalvoja dirbti- duokit jiems butus, pašalpų ir veisis jie toliau? Valdantieji, mažinkit mokesčius dirbantiems, o ne veiskit pašalpinius ir popinkit juos. Vaikai turi teisę gimti ir augti pas mylinčius, tvarkingus , dirbančius tėvus, kurie jais rūpinasi, o ne kentėti košmarus pas bambalinius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių