Hanoverio mugė 2010. „Siemens“: veiksmingiau - našiau - darniau (papildyta)

Pramonės parodoje „Hannover Messe“ „Siemens“ atsako į vienus opiausių pramonės keliamų klausimų.

Kompanija ateikia visą spektrą integruotų sprendimų pramoninių procesų automatizavimo srityje.

„Sprendimai, kurie taupo energiją ir saugo aplinką, užtikrina ilgalaikį ekonominį pranašumą“, – sako „Siemens“ Oy filialo Lietuvoje pramonės automatizavimo ir pavarų technologijų skyriaus direktorius Rokas Latkauskas. – „Pramonei skirtos programinės įrangos derinimas su automatizavimo technologijomis leido reikšmingai sumažinti laiką, per kurį produktas paleidžiamas į rinką, ir pagreitinti investicijų atsipirkimą“. Pramonės padalinio pajamos 2009 finansiniais metais buvo 35 milijardai eurų ir, nepriklausomai nuo sudėtingo ekonomikos laikotarpio, „Siemens“ yra pasiruošęs toliau didinti rinkos dalį.

„Mes sujungėme pramonei skirtą programinę įrangą su automatikos technologijomis taip pateikdami vientisą (nepertraukiamą) sprendimą, apimantį visą produkto gyvavimo laiką, įskaitant ir gamybos procesą“, – sako R. Latkauskas. – „Mūsų klientams tai užtikrina greitą investicijų atsipirkimą, ryškų konkurencinį pranašumą ir trumpesnį produkto pateikimo rinkai laiką. Šie sprendimai suteikia mums ilgalaikes naujas augimo galimybes. Įsigydama UGS, „Innotec“ ir – visai neseniai – prancūzų bendrovę „Elan Software Systems“ SA kompanija stiprina savo pozicijas pramonei skirtos programinės įrangos srityje“.

„Esame vienintelis tiekėjas, galintis pasiūlyti vientisas valdymo sistemas visiems pavarų tipams bei pritaikymams“, – sako R. Latkauskas. – „Mūsų didžiulė ekspertinė patirtis, inovatyvūs produktai ir platus paslaugų spektras reiškia, kad mes esame pajėgūs kurti ilgalaikę vertę dabar ir ateityje“. „Siemens“ pavarų technologijų padalinys būdamas vieninteliu tiekėju, pajėgiu tiekti visos pavarų grandinės sprendimus, yra pasaulinis šios srities rinkos lyderis, pirmaujantis ir atskiruose segmentuose, kaip, pavyzdžiui, CNC sistemos, reduktoriai vėjo jėgainėms ir didelėms pavaroms.

Efektyvūs energijos sprendimai gamybos pramonėje mažina energijos ir gamybos kaštus ir, tuo pat metu, poveikį aplinkai. Energijos optimizavimo koncepcijos vystymas verčia identifikuoti visus gamybos procesus, įtakojančius energijos vartojimą. Šis visaapimantis požiūris įvertina ir techninius, ir ekonominius aspektus, taip pagreitindamas atsipirkimo momentą.

Šių metų Hanoverio parodoje „Siemens“ randamas 9-oje ir 17-oje salėse („Pramonės programinė įranga“). 9-oje salėje „Siemens“ nušviečia įvairias temas, susijusias su šiųmetės Hanoverio parodos moto: „Efektyvumas–inovacijos–tvarumas“. Inovatyvūs automatizavimo ir pavarų sprendimai leidžia ženkliai efektyviau naudoti energiją, o analizė, energiją tausojantys produktai ir koncepcijos yra nukreiptos į energijos suvartojimo, kaštų ir CO2 emisijos mažinimą. Tuo tarpu produkcijos optimizavimo srityje „Siemens“ demonstruos kaip racionalizacijos potencialas išnaudojamas gamybos proceso metu ar net ankstyvose gamyklos projektavimo stadijose. Pristatydamas rinktinius specifinių pramonės sričių pavyzdžius iš pasaulinių automobilių, maisto ir gėrimų pramonės, farmacijos, naftos ir dujų bei saulės technologijų „Siemens“ parodo, koks potencialas dar glūdi optimizuojant gamybos įmones. Labai svarbu ir tai, kad parinkti pavyzdžiai aiškiai demonstruoja, kokia sėkminga gali būti ekonominio efektyvumo, produktyvumo ir aplinkosauginių tikslų sąjunga.

„Siemens“ supažindina su naujausiomis kompanijos technologijomis ir sprendimais gamybos proceso optimizavimui įvairiose pramonės srityse: maisto ir gėrimų, farmacijos, naftos ir dujų, saulės energijos technologijų ir kt. Didelę praktinę patirtį ir kompetenciją turintys „Siemens“ ekspertai atsako į visiems rūpimus klausimus.


Šiame straipsnyje: hanoverio mugėSiemens

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių