„Greenpeace“: IT kompanijų duomenų centrai naudoja „nešvarią" energiją

„Greenpeace“ kaltina stambiausias IT kompanijas savo duomenų centrams naudojant „nešvarią“ energiją. Apie tai organizacija pareiškė tarptautinėje ekologinėje konferencijoje. 

„Greenpeace“ eilinį kartą kritikuoja „Apple“, IBM, „Microsoft“ ir „Amazon“ duomenų apdorojimo centrus, palaikančius „debesų“ failų saugyklas ir kitas paslaugas, už didelius energijos suvartojimo kiekius ir aplinkos teršimą.

„Greenpeace“ duomenimis, IT kompanijų duomenų centrai JAV sunaudoja 2% visos elektros energijos ir šis skaičius nuolatos auga. Manoma, kad šiais metais duomenų centrų energijos naudojimas padidės 19%.

Ekologinės organizacijos duomenimis, kai kurios kompanijos duomenų centrams naudoja iš anglies gaunamą energiją.

„Greenpeace“ jau ne pirmą kartą kritikuoja stambias IT kompanijas dėl „nešvarios“ energijos naudojimo. Ankščiau tarp minėtų kompanijų buvo ir „Facebook“, tačiau dabar kartu su „Greenpeace“ kompanija pradeda naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius. Teigiama, jog didelį dėmesį „žaliajai“ energijai skiria „Google“ ir „Yahoo“.

„Greenpeace“ teigimu, „Apple“ Šiaurės Karolinoje statomas duomenų centras daugiausiai naudos iš anglies deginimo gaunamą energiją. „Apple“ tai neigia, teigdama, jog 60% visos duomenų centro naudojamos energijos bus gaunama iš atsinaujinančių šaltinių.

„Amazon“ mano, jog duomenų centrų ir „debesų“ servisų palaikymas yra ekologiškesnis nei tradicinis atskirų serverių naudojimas kiekvienai organizacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių