„Google“ privatumo politika privertė vartotojus rinktis „Bing“

Naršyklės „Firefox“ vartotojai raginami įdiegti blog‘ų pranešimus. Tai būtų atsakas į kompanijos „Google“ vadovo Eric Schmidt komentarus apie privatumą.

Ši citata buvo išgirsta visame pasaulyje ir ji atspindi daugiau nei tik tuos, kurie jau buvo atsargūs ir apdairūs dėl informacijos, kurią apie vartotojus žino kompanija „Google“, rašo itzinios.lt.

Kompanijos vadovo Eric Schmidt buvo klausiama, ar vartotojai turėtų visiškai pasitikėti kompanija „Google“. „Jeigu yra tai, ko jūs nenorite, kad sužinotų kiti, tai galbūt jums nereikėtų to pateikti pirmoje vietoje. Realybė yra tokia, jog paieškos sistemos, įskaitant ir „Google“, informaciją saugo kurį laiką. Svarbu tai, jog mums visiems taikomas JAV Patrioto aktas, todėl visa informacija apie mus prieinama valdžios institucijoms“, - taip į klausimą atsakė kompanijos vadovas.

Eric Schmidt nėra pirmasis asmuo, kuris gynyboje naudoja teiginį, jog privatumas nereikalingas tiems, kurie nelaužo įstatymų. Tačiau tokie žodžiai iš kompanijos „Google“ vadovo lūpų paskatino „Firefox“ naršyklės vartotojus atsisakyti „Google“ ir pasirinkti kompanijos „Microsoft“ paieškos sistemą „Bing“. Kompanija „Google“ jau keletą kartų buvo kritikuojama dėl akivaizdaus privatumo ignoravimo. Daugybė valstybių sprendė problemas, kurias sukėlė „Google“ pastangos fotografuoti kaimynystes „Street View“ žemėlapių paslaugai. Visai neseniai „Google“ asmeninių paieškos rezultatų išplėtimas sukėlė dar didesnį susirūpinimą privatumo šalininkams.

Rekomendavimas pereiti prie „Bing“ kelia nerimą kompanijai „Mozilla“, kuri su kompanija „Google“ yra pasirašiusi kontraktą iki 2011 metų. Didžioji dalis kompanijos „Mozilla“ pajamų gaunamos iš „Google“: „Mozilla“ paieškos sistemą „Google“ savo naršyklėje yra nustačiusi kaip numatytąją. Kompanija „Microsoft“ taip pat dažnai susiduria su privatumo problemomis. „Bing“ taip pat yra pajėgi paieškos sistema kaip ir „Google" galinti indeksuoti ir išsaugoti daugiau informacijos nei vartotojai norėtų.


Šiame straipsnyje: googlebingprivatumo politika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių