„Google“ pražudys konkurentus?

Ekspertai prognozuoja, kad naujosios „Google“ technologijos ateityje iš rinkos išstums ir „Skype“ ir ryšio operatorius.

Interneto paslaugų gigantė kompanija „Google“ prieš kelerius metus įsigijo kompaniją „GrandCentral“, atsakingą už telefono skambučių valdymą (dabar tai – „Google Voice“), praėjusiais metais nupirko „Gizmo5“, skirtą garsiniams pokalbiams tarp vartotojų, o neseniai paaiškėjo, kad „Google“ ketina įsigyti „Global IP Solutions“ (GIPS) – pagrindinį garso ir vaizdo technologijų kūrėją.

Taip kompanija artimiausiu metu savo žinioje turės visas reikalingas technologijas organizuoti VVoIP – vaizdo ir garso perdavimą interneto protokolu, nurodo hitech.newsru.com.

Jei VVoIP pavyks integruoti į „Google Android“ platformą arbą į „Google Chrome“ naršyklę, atsivers galimybės perduoti garsą tarp bet kurių kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių, aplenkiant tiek ryšio operatorius, tiek „Skype“.

Ne paslaptis ir tai, kad planuojama integruoti VVoIP technologiją į HTML5 standartą, kuris jau palaiko „Google“ programuotojų sukurtos operacinės sistemos „Chrome“ branduolį.

„Google“, sujungęs interneto multimedijos išteklius, garsines technologijas, VoIP programas, ir gamindamas operacines sistemas mobiliems įrenginiams, galės daryti įtaką visoms galimoms interneto rinkoms.

Rusijos „Kalbinių technologijų centro“ rinkodaros analitikas Sergejus Dusejevas tokį scenarijų įsivaizduoja visiškai netolimoje ateityje: „Įsivaizduokite, kad jūs savo išmaniuoju telefonu su įdiegta „Android“ galite prisijungi prie interneto ir gauti prieigą prie visų jums reikalingų komunikacijos priemonių programų. Nereikia nei mobiliojo ryšio operatoriaus, „ iPhone“ priedų, nei GPS-navigatorių ar kietojo disko reikalingas turiniui saugoti“.

Ekspertai daro išvadą, kad „Google“ nori sukurti rinkoje tokią situaciją, kai visų vartotojų duomenų srautai vyktų per šį vieną „galiūną“.

Taigi, baimė prarasti pajamas iš garso ir vaizdo paslaugų turėtų kamuoti ne tik fiksuoto, bet ir mobilaus ryšio operatorius.


Šiame straipsnyje: googlemobilusis ryšysSkype

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių