“Google” mokės žmonėms už jų interneto naršymo stebėjimą

Manote, kad “Google” žino viską apie mūsų naršymą internete? Pasirodo, kad ne. Startuoja nauja programa, kurios metu “Google” ir kompanijos partneris “Knowledge Networks” dovanos “Amazon” dovanų sertifikatus tiems, kas savo noru įsidiegs “Chrome” naršyklės priedą, kurio pagalba bus stebimas interneto naršymas.

Kitaip tariant, “Google” nori žinoti, kokiuose tinklalapiuose lankomės, ką juose veikiame, kiek užtrunkame ir t.t. Ir jiems neužtenka duomenų, gaunamų iš “Google” analitinių servisų – tokių kaip “Google Analytics”. Oficialiame šios kampanijos puslapyje informacijos nedaug – tik kad savanoriai gaus 5 JAV dolerių vertės “Amazon” dovanų čekius (tuo pačiu pabrėžiama, kad “Amazon” nėra šios programos remėjas), bet nėra informacijos, kaip pretenduoti į dalyvavimą šioje programoje.

“Google” teigia, kad tie dovanų sertifikatai yra jų būdas pasakyti “Ačiū”, ir kad tikslai kilnūs – padėti pagerinti “Google” produktų kokybę, nuo ko geriau bus visiems interneto vartotojams. Bet ar jums toks papirkinėjimas atrodo sąžiningas ir skaidrus?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių