„Google“ baus per daug optimizuotus tinklalapius

Kompanija Google pranešė, jog artimiausių dviejų savaičių laikotarpiu pradės veikti nauji algoritmai, kurie įvertins, ar interneto svetainėse yra ne per daug raktinių žodžių. Jų perteklius, kaip teigiama, lems prastesnius svetainės reitingus Google paieškos sistemoje.

Tokiu būdu aukščiausias paieškos užklausos rezultatų eilutes užims būtent tie resursai, kurie savo puslapiuose turės didelį kiekį reikalingos informacijos, o SEO optimizacija atliks antraplanį vaidmenį.

Google teigia, jog naujos sistemos diegimui ruošėsi keletą mėnesių. Kompanijos atstovų teigimu, paieškos sistema „prafiltruos“ tuos tinklalapius, kurie savo puslapiuose turi daug raktinių žodžių, o tai leis kokybiškiems ir mažo biudžeto resursams, turintiems įdomaus ir kokybiško turinio, prasimušti į aukštesnes Google Search pozicijas. Dalinai tai susiję su tuo, jog kai kurie resursai yra prikimšti dažnai paieškų užklausose naudojamų raktažodžių (kai kada net neturinčių nieko bendra su puslapio tematika), tokiu būdu siekiant kuo didesnio svetainės puslapių peržiūrų skaičiaus.

Pranešama, jog nauji algoritmai bus įvedami palaipsniui, kadangi jie gali įtakoti laibai daug Interneto svetainių. Gali būti, jog naujovė dalinai susijusi ir su Google noru patobulinti savo paieškos sistemą, į kurią planuojama įdiegti semantinės paieškos technologiją. Pastarosios dėka vartotojai galės gauti juos dominančią informaciją, nepalikdami Google Search puslapio ir nenaršydami po įvairius puslapius. Kiek tai pasirodys naudinga vartotojams, parodys ateitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių