Gerų idėjų proveržis nustebino Jaunųjų išradėjų konkurso rengėjus

Bene didžiausio Lietuvoje visuomeninio projekto „ Drąsinkime ateitį“ kartu su akcine bendrove „VST“ jaunųjų išradėjų konkursas perkopė į antrąjį etapą – baigiami registruoti visi pateikti konkursui darbai.

Vakarų Lietuvos vyresniųjų klasių moksleiviams skirtame konkurse jaunieji išradėjai buvo kviesti kurti kompiuterines programas, priemones mokymui ar mokymuisi, taip pat elektros prietaisus ar jų tobulinimo idėjas. Svarbiausia užduotis - darbai turėjo būti originalūs bei atitikti vieną konkurso temą ir, svarbiausia, būti lengvai pritaikomi mokymuisi ar kasdieniame gyvenime.

Per daugiau nei pusantro mėnesio išradingiems moksleiviams, aktyviai bendradarbiaujantiems su fizikos mokytojais, pavyko sugalvoti ir beveik realizuoti net 15 išradimų. Vieni jų, pasak organizatorių, nustebino savo paprastumu, kiti – puikia ir inovatyvia idėja.

Akcinės bendrovės „VST“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus įsitikinęs, kad jaunųjų išradėjų konkursas ypatingas tuo, jog  suteikė galimybę atsiskleisti jauniems kūrėjams bei į elektros  energijos vartojimą pažvelgti kitu kampu – kurti, mąstyti, bei improvizuoti, o tokio darbo rezultatas teikia nauda visuomenei, gali būti puiki mokymo ar mokymosi priemonė.

„Ne kartą esu sakiusi, genialumas visuomet slypi paprastume. Juk pakanka į kasdienius daiktus pažvelgti iš šalies ar pagalvoti, kaip du, galbūt nesuderinami dalykai, gali veikti kartu ir tokiu būdu sutaupyti naudojamą elektros energiją ir kasdienę mūsų buitį padaryti kiek paprastesne“ – paklausta apie konkurso darbus“, teigė „Drąsinkime ateitį“ projektų vadovė Agnė Zalanskaite.

Sukurk ir parodyk! Tokiu šūkiu į Jaunųjų išradėjų konkursą kvietė elektros energijos tiekimo bei skirstymo bendrovė „VST“ bei didžiausias Lietuvoje visuomeninis projektas „Drąsinkime ateitį“.

Visi finalistai bei inovacijomis besidomintys asmenys maloniai kviečiami į finalinį „Jaunųjų išradėjų konkurso“ renginį, apie kurį tiksli informacija jau netrukus bus paskelbta konkurso informaciniuose puslapiuose.
 
Pateikiame įdomesnius konkursui „Jaunųjų išradėjų konkursas 2010“ atsiųstus darbus:

1. Saulės ir vėjo baterija varomas automobilis

Aprašymas: Išradimo autorius sukūrė automobilio modelį - varomą saulės ir vėjo baterijomis, kurios įkraunamos pasinaudojant ant jo įtaisytais įrenginiais, kurie įsisavina saulės ir vėjo energiją. 

2. Radijo garso stiprintuvas

Aprašymas: Radijo garso stiprintuvas yra skirtas sustiprinti siunčiamas radijo bangas. Išradimo autorius pateikia prietaisą, kuris gali būti naudojamas tiek buityje, tiek ir pramonėje padedant sustiprinti gaunamas radijo bangas.

3. Elektros taupymo apskaičiavimo programa

Aprašymas: Jaunasis išradėjas iš Kauno konkursui pateikė įdomią ir praktišką elektroninę programą. Ji padeda apskaičiuoti bendrai suvartojamą elektros energiją, pvz.: kiek elektros energijos sunaudojama per metus. Taip pat, ji padeda realiai apskaičiuoti, kiek elektros energijos ar pinigų bus sutaupyta naudojant pavyzdžiui alternatyvias ar elektros energiją taupančias lemputes.

Parodos metu šie ir kiti konkurse dalyvaujantys išradėjai pristatys savo prietaisus, jų veikimo principus bei atsakys į žiūrovams iškilusius klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių