Gangsteriai.lt – pirmas, bet ar prisvilęs?

Lietuviai internetinių žaidimų srityje nėra pažengę. Dažniausiai žaisdavome iš anglų kalbos verstus žaidimus, tokius kaip “Travianas” ar “Riterių Karai”. Pagaliau viskas keičiasi - mūsų rinką pasiekė vienas pirmųjų tikrų lietuviškų internetinių žaidimų “Gangsteriai.lt”.

Portale pateiktas Justino Davidonio parengtas, tačiau dar nebaigtas apžvalgos variantas.

Tiesa sakant vos išgirdęs apie jį į viską žiūrėjau skeptiškai ir tikėjausi kažko prasto… Pažaidęs kelias dienas supratau, kad mano nuomonė buvo labai toli nuo tikrosios tiesos. “Gangsteriai.lt” yra paprastas naršyklinis “MMORPG” stiliaus žaidimas, kuriame mes esame eilinis jaunuolis, kuris bando “įsipaišyti” į mafijos ir gangsterių pasaulį. Žaidimas skirtas tik suaugusiems, o tai reiškia, kad žaidime remiasi nusikaltėlių pasaulį imituojančiu scenarijumi, pasitaiko gatvių žargono.

Taip, maždaug tokį žaidimą ir įsivaizdavau pagalvojęs apie Lietuvos gangsterius. Žaidimas mums siūlo stebėtinai daug veiklos, nors dalis tos veiklos yra skirta tik VIP žaidėjams (o taip, ir čia už kažką, kas palengvintų žaidimą turi patuštinti savo saskaitą). Taigi, VIP nariai gali naudotis narkotikų barono paslaugomis, pirkti "žolės "sėklas ir jas pasodinus savo sklype nurnktą derlių parduoti, VIP žaidėjai gauna geresnes palūkanas banke (dvigubos nei paprasto žaidėjo), gali turėti neribotą kiekį laisvojo elgesio merginų viešnamyje, dalyvauti lenktynėse ir visi žaidėjo taškai (gyvybės, drąsa ir budrumas) atsistato dvigubai greičiau. Kitaip sakant – VIP žaidėjui šiame pasaulyje užsidirbti pinigų yra gerokai paprasčiau nei paprastam.

"Žolės" auginimas, viešnamis, lenktynės – tai yra "saugūs" užsiėmimai. Visai kita kalba eina apie nusikaltimus gatvėje. Jeigu tai atrodo šiek tiek pavojinga ir žaidėjas nenori veltis į gatvių karus galim tiesiog atlikti paprastas plėšikavimo užduotis, kurios duos mums patirties taškų bei šiek tiek pinigų. Norėdami užsitikrinti sėkmę tokiuose darbeliuose mes turime treniruotis sporto salėje, kur tobulinsime savo jėgą, greitį ir apsaugą. Gerai yra tai, kad tie patys įgūdžiai reikalingi norint dirbti, o darbas yra pelningiausias ir bene lengviausias būdas užsidirbti. Darbo pasirinkimas nemenkas – nuo kasininko “Maximoje” iki tarptautinio prekeivio žmonėmis.

Žaidimas būtų visai neblogas jeigu ne keli nemalonūs dalykai, kuriuos tikrai privalau paminėti. Pirmiausia mane suglumino keli žaidimo dizaino ir apipavidalinimo sprendimai. Nors dizainas gražus, bet patys paveikslėliai žaidime ne visada glosto akį, kaip pavyzdį galiu paminėti vaizdą, kuris mus pasitinka įėjus į sporto sale, čia mus pasitinka trys moterys kultūristės. Tokia idėja man tikrai nepatiko ir tikrai nedera prie žaidimo, juk normalią sporto salę mes įsivaizduojam su raumeningais treneriais, o ne moterimis kultūristėmis. Labiausiai mane į neviltį varė "žolės" auginimas, pasiruošimas paprastas – nusiperki žemės, nusiperki iš barono sėklų ir pasodini. Keista yra tai, kad niekaip neradau kur nurinkti derlių, o įėjęs į sklypo valdymo langą pamatydavau užrašą, kad aš nesu jos pasėjęs. Dar keisčiau buvo tai, kad vis gaudavau žinutę, kad kažkoks kiekis mano auginamos žolės nuvyto…

Taigi, lietuviai pagaliau iškepė vieną iš pirmųjų lietuviškų naršyklinių “MMORPG” stiliaus žaidimų, ir nors jis nėra pasaulinio lygio, nors jis negali konkuruoti su tokiais populiriais grandais kaip “Travianas” ar “Mafijos Karai”, aš galiu pasakyti, kad tai yra velniškai gera pradžia. Žaidimas turi savo minusų, bet turi ir kelis pliusus. Viskas ko žaidime dabar trūksta tai didesnis kiekis žaidėjų…


Šiame straipsnyje: interneto žaidimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių