Vienintelis pasaulio orangutangas albinosas pratinasi prie gyvenimo džiunglėse

Veikiausiai vienintelis pasaulyje orangutangas albinosas gerai atlaikė pirmąsias savaites, kai buvo paleistas į džiungles.

Patelė vardu Alba dabar gyvena nacionaliniame parke Indonezijai priklausančioje Borneo salos dalyje. Ji gana priprato prie gyvenimo laukinėje gamtoje, ketvirtadienį pranešė gyvūnų apsaugos organizacija BOS, kuri rūpinasi Alba. Žmogbeždžionė vis dar stebima beveik visą parą.

Orangutangas albinosas atgal į džiungles buvo grąžintas prieš Kalėdas. Anot duomenų, Alba maitinasi gerai, taip pat stato lizdus. Ji daugiausiai laiko praleidžia medžių viršūnėse ir tik kartais nusileidžia žemyn. „Visa tai rodo, kad jos laukiai instinktai gerai išvystyti, – sakė BOS vadovas Jamartinas Sihitė. – Atrodo, lyg ji gerai prisimintų, ko ją kadais išmokė jos motina“.

Itin retas gyvūnas baltu kailiu ir mėlynomis akimis buvo rastas 2017 metų balandį nuošaliame kaime Borneo saloje – apleistas ir uždarytas mažame mediniame narve. Spėjama, kad prieš tai Alba maždaug penkerius metus gyveno džiunglėse.

Skaičiuojama, kad Borneo saloje ir kaimyninėje Sumatroje iš viso orangutangų yra nuo 70 000 iki 100 000. Žmogbeždžionėms, kurių kailis paprastai yra rausvai rudas, iškilęs pavojus ar net grėsmė išnykti.

Albos odoje, kailyje ir akyse nėra spalvos pigmento melanino. Kaip daugelis albinosų, ji prastai mato. Tačiau šiaip Alba yra visiškai sveika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių