Vandenynų temperatūra Europoje žada sausrą

  • Teksto dydis:

Atlanto ir Ramiojo vandenynų temperatūrų pokyčiai leidžia prognozuoti palankius žemės ūkiui orus JAV ir visai kitokius Europoje, teigiama „Commodity Weather Group“ apžvalgoje.

Joje teigiama, jog atšalimas Ramiojo vandenyno šiaurės rytinėje dalyje ir atšilimas netoli Meksikos vakarinės pakrantės didina palankaus lietaus vasaros mėnesiais ir gero derliaus tikimybę.

Tuo tarpu vėsūs orai Kanadoje gali užvilkinti pavasarinius žemės ūkio darbus bei lemti per menką kritulių kiekį vasaros mėnesiais.

Europą, o ypač Prancūziją ir Didžiąją Britaniją gali ištikti sausra – jos tikimybę didina šilti orai Atlanto vandenyno rytinėje dalyje.

Anot „Commodity Weather Group“ prognozių, artėjanti vasarą Rusijoje ir Ukrainoje gali būti karšta ir mažai lietinga, todėl šios šalys gero derliaus šiemet vargu ar gali tikėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas Zubinas

Romualdas  Zubinas  portretas
Sunku sutikti su pateiktais duomenimis! Pirmiausiai todėl,.kad iki šiol pasaulio mokslininkai neatskiria temperatūrų stebėjimo sistemos - pagal Žemės pusrutulius! Stebėjimų parodymai suplakami į vieną visumą o vėliau operuojama parodymų vidurkiu! Ir man aišku, kad Žemės šiaurinio pusrutulio ašigalis krypsta Saulės link! Tad šiauriniame Žemės pusrutulyje temperatūra pastoviai kyla, pietiniame - krenta! Vidurkis - stovi vietoje! Antra, - aibė palydovų skraido aplink Žemę!? Jie "mato" tai, kas jiems užprogramuota žmogaus! Ar visi programuotojai žino, kad - Žemė pastoviai verčiasi per ašigalius ir tai, kad Žemės šiaurinis ašigalis pastoviai krypsta Saulės link, o pietinis - gręžiasi nuo saulės ?! Nei vienas jų to nežino!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių