Šunų vikrumo varžybų entuziastai atskleidžia šio sporto paslaptį

Sportuoti su šunimi turėtų būti lyg žaidimas, sako pasaulinių šunų vikrumo varžybų prizininkai. Pasak jų, svarbiausia savo augintinį tinkamai sudominti.

„Rezultatai atsiranda tada, kai atsiranda ryšys su šunimi, kai šunį sugebame sudominti tuo, kuo norime. Reikia šuniui parodyti, kad tai yra ne sportas, ne darbas, o tiesiog linsmybės“, – teigia šunų vikrumo varžybų pasaulio čempionato prizininkė Aušra Volsentinienė.

Jai antrina švedė Veronica Bache, tartautinės kategorijos agility – šunų vikrumo varžybų – teisėja. „Smagu stebėti žmogaus ir vedlio bendradarbiavimą. Šuo galvoja, kad tai – linksma, jei jis treniruotas tinkamai“, – tikina moteris.

Neseniai įvyko šunų vikrumo varžybų pasaulio čempionatas, kur puikiai pasirodė mūsų šalies komanda. „Jei krepšinio pasaulyje lietuvių vardas jau kažką reiškia, tai agility pasaulyje lietuvių vardas iki šiol nereiškė nieko“, – sako šunų vikrumo varžybų pasaulio čempionato prizininkė Vilija Snorkienė. Mažų šunų rinktinei iš Lietuvos komandinėje rungtyje šiemet pavyko iškovoti garbingą trečią vietą.

Apie tai, kaip lietuvėms su savo augintiniais pavyko laimėti prizinę vietą šunų vikrumo varžybų pasaulio čempionate ir kokie šio sporto ypatumai, žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Mūsų gyvūnai“ įraše.


Šiame straipsnyje: šuoGyvūnaiaugintinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių