Skaliarai – nereiklios akvariumų žuvys

Skaliarai – vienos populiariausių gėlavandenių akvariumų žuvų. Dažniausiai jie laikomi grupelėmis. Tai – ne tik išvaizdžios, bet ir lengvai prižiūrimos žuvys, tikina patyręs akvariumininkas Igoris Silenkovas.

Pasak akvariumininko, skaliarus galima auginti augaliniame akvariume, nes jie nekenkia augalams. Taip pat skaliarai gali gyventi su kitų rūšių žuvimis.

„Jie gali sugyventi ir su smulkiomis žuvimis, pavyzdžiui, neonais. Bet dažniau tais atvejais, jei jie kartu užaugo. Įleidus pas suaugusius skaliarus naujus neonus, pastarieji gali būti sumaišyti su gyvu maistu“, – aiškina Igoris.

Laukinėje gamtoje yra trys šių žuvų rūšys. Didžiausios iš jų gali užaugti iki 40 cm dydžio.

Paprastieji skaliarai gamtoje sutinkami Amazonės ir Negro upių baseinuose. Šios žuvys dažniausiai gyvena ramesnėse vietoje – užutekiuose.

„Iš pradžių atsirado dryžuotieji skaliarai, o selekcininkai per 50 metų išvedė ir marmurinius, ir juodus, ir auksinius skaliarus“, – vardija akvariumininkas, pridurdamas, kad yra ir daugiau naujų formų, kaip antai platininių, melsvų ir net su raudonomis akimis.

Nors vyrauja nuomonė, kad tokias žuvis auginti pradedantiesiems sudėtinga, patyręs akvariumininkas Igoris sako, kad skaliarų priežiūra paprasta, tereikia žinoti kelis jų auginimo ir veisimo aspektus. Vienas jų – tinkamas pašaras.

Skaliarai dažniausiai laikomi po kelis. Ir ne vien dėl to, kad taip gražiau – šių žuvų lytį nustatyti labai sunku.

„Patiną nuo patelės galima atskirti pagal galvą, nes patino galva būna didesnė“, – akcentuoja I. Silenkovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BOBUTE

BOBUTE portretas
zurnalista- i studentu suola !!!! Kad bet ko ir bet ka nerasinetu....(pirma-pasidometu apie ka raso...).

tadas

tadas portretas
as ideciau banginio nuotrauka. nes kuo didesne galva, tuo didesnis patinas. dar tokio durno straipsnelio neskaiciau.

Anonimas

Anonimas portretas
Pas patinų didesnės galvos...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių