Šimtmečio nacionalinis miškasodis laukia talkininkų

  • Teksto dydis:

Paskutinįjį šio mėnesio šeštadienį šalies gyventojai kviečiami į valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą nacionalinį miškasodį.

„Visoje Lietuvoje vyksiančių miškasodžio talkų metu bus pasodinta 100 hektarų miško, juos apsodinant medeliais, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Ne mažiau reikšmingas sprendimas – net keliose Lietuvos vietose pasodinti šimto ąžuolų giraites“.

Nacionalinis miškasodis vyks visuose keturiasdešimt dviejuose Valstybinių miškų urėdijos (VMU) regioniniuose padaliniuose. Daugumoje jų miškininkų globojami talkininkai sodins ąžuoliukus, liepaites, pušis, egles, berželius ir kitų rūšių medžius. Šimtmečio ąžuolynai turėtų sužaliuoti VMU Biržų, Dubravos, Kaišiadorių, Kėdainių, Kretingos, Radviliškio, Šiaulių ir Veisiejų padalinių miškuose, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime.

„Miškininkai lauks kiekvieno talkininko, nuo mažiausio iki didžiausio, norinčio savo rankomis prisidėti gausinant žaliąjį šalies turtą ir tokia simboline dovana pasveikinti savo valstybę, – sako VMU direktorius Marius Pulkauninkas. – Sunku rasti dar  prasmingesnę dovaną Lietuvai kaip ši visuotinė akcija“.

Informaciją apie vietas, kur vyks nacionalinis miškasodis, ir kontaktus užsiregistruoti ar pasiteirauti rasite VMU tinklalapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
ministras pasodins 100 hektarų, niekas nepatikės.

maryte

maryte portretas
kas iskirto miskus o pinigus i kisene lai jie ir sodina o nezmones isnaudoja pirmyn ponai i darbus o mes eisime pailseti ,,,,,pasivaikscioti vagys lai darbuojasi nors karta per gyvenima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių