Šiaurės Australijoje krokodilas mirtinai sužalojo gamtos prižiūrėtoją

  • Teksto dydis:

Australijos Šiaurės Teritorijoje krokodilas penktadienį mirtinai sužalojo vieną gamtos prižiūrėtoją, su šeimos nariais rinkusią duburyje dvigeldžius moliuskus, paskelbė policija.

Čiabuvė moteris buvo užpulta vienoje atokioje vietovėje, esančioje už 206 km į pietvakarius nuo gyvenvietės Jirkalos, pranešė vietos darbo inspekcija „NT WorkSafe“ ir pridūrė, kad pradėjo tyrimą dėl šio incidento.

Praėjus kelioms valandoms moters kūnas buvo rastas apytiksliai už kilometro nuo vietos, kur ją užpuolė roplys, informavo Šiaurės Teritorijos policijos viršininkas Tony Fulleris (Tonis Fuleris). Pasak jo, vietos eiguliai krokodilą nudobė.

„Ji buvo išvykusi su grupe žmonių... Šie pastebėjo, kad ji dingo, – nacionaliniam transliuotojui ABC sakė T. Fulleris. – Jie girdėjo pūkštelėjimą. Netoliese buvo rastas kibiras, kurį ji nešėsi.“

Anot T. Fullerio, roplys užpuolė moteriškę, kai ši buvo iki juosmens įbridusi į vandenį. Tyrimą atliekantys pareigūnai sieks nustatyti, ar gamtos prižiūrėtoja tuo metu buvo tarnyboje.

Ankstesnė mirtina krokodilo ataka Australijoje įvyko praėjusių metų spalį. Tąsyk žuvo viena 79-erių silpnaprotyste sirgusi pacientė, išėjusi iš slaugos namų Kvinslando valstijos šiaurėje.

Australijoje krokodilai nuo 8-to dešimtmečio yra saugoma rūšis, tad jų populiacija atogrąžų klimatu pasižyminčioje šiaurinėje šalies dalyje reikšmingai išaugo.

Kadangi briaunagalviai krokodilai gyvena iki 70 metų ir per visą gyvenimą palaipsniui užauga iki 7 metrų ilgio, stambių krokodilų dalis populiacijoje irgi didėja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių