Serbentų plantacijose iš oro susekta smalsi rudoji lapė

  • Teksto dydis:

Kontaktas su, Lietuvos miškų gyvūno akimis, neatpažintu skraidančiu objektu (NSO), prasidėjo netikėtu plėšrūno manevru: išvydusi nematytą skrajūną, snapė drąsiai nubindzeno paskui tolstantį objektą. Bet kai šis staiga pakeitė kryptį ir pradėjo artintis prie netikėtai pasirodžiusios lapės, ši metėsi į serbentų krūmus ir... Taip prasidėjo azartiškos "Pagauk mane" gaudynės-slėpynės.

Technologijos.lt skaitytojas Saulius Zaura į redakciją atsiuntė nuotaikingą besibaigiančios vasaros vaizdo medžiagą iš vaizdingų serbentynų netoli Radviliškio. Vynuogynų peizažus primenanti statiška panorama iš oro netrukus virto žaismingos persekiojimo operacijos lauku. Mat, vos įjungus į orą pakilusio bepiločio skraiduolio filmavimo kamerą, kadruose sušmėžavo rusvas siluetas – lapė.

"Tik pradėjus mediakopteriu filmuoti didžiulį serbentyną greta Radviliškio (08.21 d.). ekrane pastebėjau įsibrovėlį besivejančią smalsiąją lapę, – rašo vaizdo medžiagos autorius Saulius. – Visas gaudynių-slėpynių procesas – filmuke. Filmavimo metu nei gyvūnai, nei dronai nenukentėjo".

Skraiduoliui pradėjus artintis prie lapės, plėšrūnė nematyto skrajūno išsigando ir dėjo į krūmus, kurių serbentų plantacijoje netrūksta. Tačiau po kelių akimirkų ir bandymų slėptis išgąstį vėl įveikė smalsumą – kas čia toks, vis dėlto, taip įkyriai zvimbia iš paskos?

Rudoji pasitaikė išties smalsi: per maždaug 1,5 min. įsitikinusi, kad NSO nesikandžioja, o bėgioti kaip patrakusiai ne taip jau ir verta, kūmutė, karpydama stačiomis ausimis, smalsiai apžiūrinėjo įžūlų serbentynų įsibrovėlį ir net prisėdo tarpuvagėje. Galiausiai dar kelias minutes pauostinėjusi orą ir palaukusi – gal nutiks kas įdomesnio? – smagų vaizdelį padovanojusi pūstauodegė gręžiodamasi nurisnojo netoliese žaliuojančio miško link.

 


Šiame straipsnyje: lapėgamtaGyvūnaiaplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių