Rudeninė lašišų ir šlakių migracija: kaip netapti brakonieriumi?

  • Teksto dydis:

Vykdydami akciją „Lašiša-2014“, praėjusį penktadienį aplinkosaugininkai surengė reidą pagrindiniuose lašišų ir šlakių migracijos keliuose – Nemuno, Neries ir Šventosios upėse bei jų intakuose.

Vykdydami akciją „Lašiša-2014“, praėjusį penktadienį aplinkosaugininkai surengė reidą pagrindiniuose lašišų ir šlakių migracijos keliuose – Nemuno, Neries ir Šventosios upėse bei jų intakuose.

Šio reido metu minėtose upėse ir sausumoje dirbo 26 aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, kuriems talkino neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai ir 3 policijos pareigūnų ekipažai. Policijos pareigūnai tikrino, ar nuo upių nuvažiuojančiuose automobiliuose nėra gabenamos neteisėtai sugautos žuvys.

Reido metu buvo patikrinta per 140 žvejų mėgėjų. Už Mėgėjų žvejybos taisyklių vidaus vandenyse pažeidimus 11 iš jų surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Jie taip pat neteko pažeidimo padarymo įrankių – 8 meškerių. Vienam iš pažeidėjų teks atlyginti daugiau kaip 500 Lt žuvų ištekliams padarytą žalą už sugautą mažesnio nei leistino dydžio salatį.

Reido metu taip pat buvo fiksuojami paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimai. Trims asmenims buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už ne vietoje pastatytus automobilius ir užfiksuoti 6 kiti (dėl neteisėtai pastatytų tvorų ir reljefo pakeitimo) galimi pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimai, dėl kurių pradėti tyrimai.

Akcija „Lašiša-2014“ vyks iki lapkričio 20 dienos. Jos metu aplinkosaugininkai nuolat organizuos reidus ir budės lašišų ir šlakių migracijos bei neršto vietose, stabdys ir tikrins įtariamų žvejybos reikalavimų pažeidimais asmenų transporto priemones. Prie pagrindinių nerštaviečių bus įrengiamos vaizdo stebėjimo ir fiksavimo kameros bei naudojamos kitos šiuolaikinės priemonės.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo šiandien, rugsėjo 16 d., prasidedant rudeninei lašišų ir šlakių migracijai, taikomi specialūs reikalavimai žvejybai tam tikrose upių atkarpose. Daugiau informacijos rasite čia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių