Renkamos gražiausios nacionalinių parkų nuotraukos iš paukščio skrydžio

  • Teksto dydis:

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, kuruojanti nacionalinius ir regioninius parkus, kviečia rinkti gražiausias Lietuvos nacionalinių parkų nuotraukas. Visos nuotraukos nufotografuotos iš paukščio skrydžio.

Jos atspindi išskirtinę Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionalinių parkų kraštovaizdžio vertę.

Minėtų nacionalinių parkų direkcijos neseniai įsigijo bepiločius orlaivius, kurių pagalba buvo užfiksuotos įstabaus grožio kraštovaizdžio panoramos iš viršaus. Aukštaitijos nacionaliniame parke – ežerų ežerėlių virtinės, Dzūkijos nacionaliniame parke – upių ir upelių mozaika, Kuršių nerijos nacionaliniame parke – kopagubris ir didžiosios kopos, Žemaitijos nacionaliniame parke – Platelių ežero salynai.

Norint išrinkti gražiausią kiekvieno nacionalinio parko nuotrauką, Jums reikia užeiti į Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos socialinio tinko „Facebook“ paskyrą. Tuomet paspausti „Patinka“ prie labiausiai patikusių Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionalinių parkų nuotraukų.

Gražiausių Lietuvos nacionalinių parkų nuotraukų iš paukščio skrydžio konkursas vyks spalio 20 dienos. 

Šiais metais Lietuvos nacionaliniai parkai mini 25-metį. 1991 m. buvo įsteigti įsteigti Dzūkijos, Kuršių nerijos, Žemaitijos nacionaliniai ir Trakų istorinis nacionalinis parkai, o pirmajam Lietuvos nacionaliniam parkui suteiktas Aukštaitijos nacionalinio parko vardas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių