Proga pamatyti tūkstančius žydinčių narcizų

  • Teksto dydis:

Balandžio 21-23 dienomis Druskininkai kviečia į Narcizų žydėjimo šventę. Vijūnėlės parke žiedus jau išskleidė 220 tūkst. narcizų, skleidžiasi ir 20 japoniškų sakurų.  Balta narcizų jūra – įspūdingas reginys, kuriuo pasigrožėti skuba ir druskininkiečiai, ir svečiai iš visos Lietuvos bei užsienio.

Visą ateinantį savaitgalį Vijūnėlės parke praeivius džiugins skambanti gyva muzika, poezija, teatro artistų pasirodymai, XIX a. epochos kostiumais apsirengę aktoriai.  Mažuosius kurorto svečius džiugins mandalų spalvinimas, aitvarų gamybos pamokos, kojūkininkų pasirodymas ir burbulų šou.

Parke veiks grožio ir sveikatinimo priemonių mugė, o Vilniaus alėjoje šurmuliuos tautodailininkai ir amatininkai. Norintieji visas tris šventės dienas galės dalyvauti teminėse ekskursijose ir dar geriau susipažinti su Druskininkais.

Idėja apsodinti baltais kvapiais narcizų žiedais vieną gražiausių Druskininkų vietų – Vijūnėlės parką –  kilo Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui, viešint Briuselyje.

Pirmieji 130 tūkst. narcizų buvo pasodinti 2011 metų rudenį. 2012 metais šalia pėsčiųjų tako, skiriančio Druskonio ežerą ir Vijūnėlės tvenkinį, pasodinta 20 japoniškų sakurų. Japoniškų vyšnių alėja pavadinta Druskininkų garbės piliečio daktaro Bronislovo Lubio vardu. 2013 metų rudenį parke pasodinta dar 90 tūkst. narcizų sodinukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių