Poilsiautojus nustebino bebro kelionė

Savaitgalį laiką leidusieji pajūryje buvo nustebinti akį traukiančio reginio – poilsiautojai turėjo progą matyti bebro kelionę jūros vandenimis.

Nijolė iš Palangos pasakojo stebėjusi šį gyvį gana ilgą laiką. Bebras keliavo Klaipėdos link.

"Bebras vis paplaukdavo, tada išsiropšdavo į krantą pailsėti. Kiek apdžiūvęs, jis vėl nerdavo į bangas. Nors šis gyvūnas – geras plaukikas, tačiau buvo akivaizdu, kad jis labai išvargęs. Įdomu ir tai, kad jis įveikė ilgą atstumą", – pasakojo moteris.

Bebro kelionę stebėjo daugybė žmonių, kurie vaikštinėjo Nemirsetos paplūdimiu.

"Buvo jėgos aitvarų mėgėjų, buvo daug žmonių su šunimis ir vaikais. Nemačiau, kaip į šį reginį reagavo šunys, tačiau mes patys arčiau nedrįsome eiti. Juk šie gyvūnai gali būti ir agresyvūs", – kalbėjo moteris.

Neseniai internete buvo pasklidusi žinia apie Latvijoje bendro užpultą jaunuolį, kuris papuolė į kuriozinę situaciją dėl gelbėtojų abejingumo. Vaikinui pagalbos telefonu pranešus, kad jį užpuolė bebras, niekas nepatikėjo, kad jis sako tiesą. Sulaukęs pagalbos vaikinas vis dėlto buvo nugabentas į ligoninę, kur jam medikai susiuvo 15 siūlių kojoje.

Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis tikino, kad bebrų gausu visoje parko teritorijoje.

"Jie gyvena ir pačioje Klaipėdoje. Jų daug ne tik Danėje, bet ir visuose pajūrio upeliuose – Rykinėje, Tydekoje, Cypoje. Palangoje jų galima pamatyti Rąžėje. Nuo jų kenčia ir Šventoji. Placio ežere yra milžiniška jų buveinė", – kalbėjo E.Paplauskis.

Kodėl bebras patraukė sūria jūra? Spėjama, kad taip šis gyvis ieškojo naujos buveinės.

"Bebrai su tėvais gyvena ilgai. Tačiau suaugę bebrai turi trauktis ir ieškoti naujų namų. Bebrų Lietuvoje yra tiek, kad jų išvysti galima visur. Dažniausiai bebrai keliauja upeliais ir upėmis žemyn, kol atsiduria jūroje", – pasakojo E.Paplauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
savarankiško gyvenimo pradžia...sunku:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių