Palmių plantacijoje rasta nunuodyta nėščia dramblio patelė

  • Teksto dydis:

Alyvpalmių plantacijoje Indonezijos Sumatros saloje rasta nugaišusi nėščia dramblio patelė, kuri, kaip įtaria pareigūnai, buvo tyčia nunuodyta, trečiadienį sakė vienas pareigūnas.

Gaišena buvo rasta netoli atokaus Seuneubok Bajaus kaimo Ačeho provincijoje, gruodžio 22 dieną. Pareigūnams apie nugaišusį gyvūną pranešė vietos gyventojai, naujienų agentūrai AFP sakė Ačeho gamtosaugos centro vadovas Sapto Aji Prabowo (Saptas Adžis Prabovas).

„Kai ten nuvykome, 25 metų dramblys buvo negyvas jau maždaug 10 dienų, – sakė jis. – Skrodimas parodė, kad jo vidaus organai pajuodę, ir gydytojas sakė, kad tai bendras apsinuodijimo požymis.“

Nugaišusi patelė nešiojo 13 mėnesių amžiaus vyriškos lyties embrioną ir turėjo vaikuotis maždaug po pusmečio.

Vietos gyventojai pareigūnams sakė, jog kelios dienos surandant nugaišusį gyvūną ūkininkai skundėsi, kad kažkoks dramblys suėdė jų trąšas.

Sumatros drambliai yra sparčiai nykstantis ir saugomas porūšis, bet intensyvus miškų kirtimas ir jų vietoje įveisiamos plantacijos labai sumažino šių gyvūnų natūralių buveinių plotus, taip pat dažnėja jų susidūrimų su žmonėmis.

Šiemet Ačehe žuvo mažiausiai 11 laukinių dramblių, daugiausiai – nuo žmogaus rankos, sakė S. A. Prabowo.

Sausio mėnesį pareigūnai Ačehe rado nugaišusią dramblio patelę, kuriai buvo išlupti durklai, ir likimo valiai paliktą jos 11 mėnesių jauniklį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių