Nuotakos gali džiaugtis – rotušėje jas pasitinka gandras

Šv. Baltramiejus – Gandrų išlėkimo diena jau praėjo, bet ne visi sparnuočiai pakėlė sparnus. Į pačią Kauno širdį, rotušę, užsukęs gandras, panašu, čia norės pasilikti ilgiau.

Šv. Baltramiejaus diena, kai pakelia sparnus iš Lietuvos susirengę išskristi gandrai, jau praėjo, bet ne visi sparnuočiai paliko mūsų šalį. Į pačią Kauno širdį, Rotušės a., užsukęs gandras, regis, čia nori pasilikti ilgiau.

"Kauno Dienos" skaitytojas pirmadienį priešpiet pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kaip drąsus gandras, nesibaimindamas praeivių, vaikštinėja Rotušės a. Galbūt vaikų susilaukti norinčioms poroms tai geras ženklas, tačiau pačiam gandrui – nelabai.

Varlių ir šliužų tarp betoninio grindinio trinkelių nėra, tad gandras noriai lesė žmonių jam mėtomą maistą. Vis dėlto, pasak specialistų, to nereikėtų daryti. Ir ne tik todėl, kad gandras gali susirgti, įsitikinęs gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Priešingai, gandrai gali misti vos ne bet kuo, o pastaraisiais metais vis daugiau jų aptinkama knabinėjant net šiukšlynuose.

"Tikrai nereikėtų jo lesinti, ne tik dėl paukščio sveikatos, bet labiausiai dėl jo prisirišimo prie žmonių, elgsenos pokyčių", – tikino gamtininkas.

Iš kur gandras atsirado Rotušės a. – paslaptis, bet kad tai – laukinis paukštis, tikimybė nėra didelė.

"Sunku pasakyti, iš kur atsirado šis paukštis, tačiau gali būti, kad jį augino žmonės – iš kur būtų toks jaukumas?" – svarstė gamtininkas.

Lietuvoje kasmet lieka žiemoti ar pavėluoja išskristi vis daugiau gandrų. Vieni tai padaro dėl atsiradusių nuolatinių maisto šaltinių, kiti dėl to, kad vis labiau prijunka prie žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Teko matyti gandriuka Rotušės aikštėje 08.31popiet.Neabejingi žmones paskambino gyvunu globos tarnybai, bet ji atsakė- pats atskrido, tegul pats ir išskrenda.Tada vaikinas- praeivis apziurejo gandriuko sparnus- jie buvo nesužeisti. Neilgai trukus trys jaunuoliai turejo pavargti, kol vel pavyko sugauti gandriuka, idejo ji i kartonine deže ir pažadejo išvežti ži miela paukšti už miesto i laukus. Aš ir mano 12-metis sūnus esame dėkingi visiems gandriuko gelbėtojams:)

eva

eva portretas
sio gandro vardas Pukelis,jis buvo ismestas is lizdo net du kartus,tad mes JI ir priglaudem vilijampoles mikrorajone.Bet kaip jis sustiprejo ir savarankiskai ismoko skraidyti,pakilo apsuko aplink nama du kartus ir isskrido.Labai pergyvenome,kaip jis isgyvens be musu zuvies ir vistu sirdeliu,bet labai apsidziaugem kaip is jusu staipsnio suzinojom,kad jis gyvas ir sveikas.

Gero skrydzio!

Gero skrydzio! portretas
Fainuoliukas! :) Bet linkime greiciau isskristi!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių