Netikėtai pasirodęs baltasis ryklys pradžiugino mokslininkus

  • Teksto dydis:

Netoli Balearų salos Kabreros, jūrų biologų duomenimis, ketvirtadienį buvo pastebėtas baltasis ryklys - pirmą kartą per dešimtmečius šiame Viduržemio jūros regione.

Apie tai feisbuke pranešė Ispanijos jūrų tyrimo centras „Alnitak“, vadovaujamas biologo Ricardo Sagarminagos van Buiteno. Gyvūnų teisių aktyvistai šiuo metu netoli Balearų vykdo mokslinę ekspediciją.

„Pastaraisiais metais būta pranešimų apie galimai pastebėtus ryklius, kurie nebuvo patvirtinti, ir įvairių gandų. Tačiau tai yra pirmasis mokslinis patvirtinimas per mažiausiai 30 metų, kad Ispanijos vandenyse pastebėtas baltasis ryklys“, - teigiama pranešime. Ryklį esą matė, nufotografavo ir nufilmavo 10 ekspedicijos įgulos narių iš 5 šalių.

Paskelbtais duomenimis, ryklys buvo penkių metrų ilgio. Jį buvo galima stebėti 70 minučių.

Laikraštis „Diaro de Mallorca“ kalbėjo apie „istorinį“ įvykį. Kabrera yra viena iš mažesnių Balearų salų. Jis yra tik 16 kvadratinių kilometrų dydžio ir yra į pietus nuo Maljorkos. Iš čia iškylų laivai plaukia į Kabrerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kuo tie mokslininkai apsidziauge? gal ta rykli spec. atgabeno imigrantu siaubui atgrasinti tai ispanai ne kvaili ir nenori problemu kaip italai.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių