Nauja krevečių rūšis pavadinta „Pink Floyd“ vardu

  • Teksto dydis:

Mokslininkai rado naują krevečių rūšį, kurios individai išsiskiria savo ryškiai rožinėmis žnyplėmis ir yra tarp didžiausias garso bangas vandenyne sukeliančių gyvūnų, trečiadienį pranešė zoologai, pavadinę naująją rūšį britų grupės „Pink Floyd“ vardu.

„Synalpheus pinkfloydi“ turi ryškiai rožines žnyples ir „kaip visos geros roko grupės“ sugeba kelti didžiules garso bangas, rašoma Oksfordo universiteto Gamtos istorijos muziejaus pranešime.

Zoologas Sammy de Grave'as (Semis de Greivas), muziejuje dirbantis ištikimas grupės „Pink Floyd“ gerbėjas, sakė, kad šios krevečių rūšies atradimas prie Panamos krantų „suteikė puikią galimybę pagaliau atiduoti pagarbą mano mėgstamiausiai grupei“.

Garsu gali nužudyti 

Šios krevetės sugeba labai greitai suspausti savo žnyples, sukeldamos tokį garsą, kurio banga gali apsvaiginti ar net nužudyti nedidelę žuvį.

Trečiadienį šios rūšies krevečių aprašas pasirodė žurnale „Zootaxa“, kuriame šis vėžiagyvis buvo įamžintas ant išgalvotų legendinės grupės albumų „Animals“ ir „The Wall“ viršelių.

„Dirbdamas aš dažnai klausausi „Pink Floyd“ kaip foninės muzikos, – sakė S. de Grave'as. – Bet tik dabar ši grupė ir mano darbas laimingai susijungė mokslinėje literatūroje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių