Moliūgų derlius: kaip jį panaudoti

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, šiemet moliūgų plotas Lietuvoje išaugo beveik pusketvirto karto, iš viso deklaruota 207 ha – tiek dar niekada nebuvo. Ir nors šį sezoną ne visiems moliūgai augo puikiai – iš pradžių buvo per šalta, vėliau – per šlapia, lietuviškų rinkoje dar bus kelis mėnesius.

Šiuo metu moliūgai sandėliuose neužsibūna. Didieji tinklai, mažos prekyvietės, restoranai, kavinės – visi nori moliūgų.

Virtuvės šefai ir pirkėjai šį vienmetį žolinį augalą vertina dėl puikių maistinių savybių.

Moliūgus galima valgyti šviežius, virtus, keptus, skrudintus, troškintus, net raugintus. Valgomos ir jų sėklos, iš jų taip pat spaudžiamas aliejus, o šimte moliūgo gramų – tik 26 kcal.

Bet moliūgas tinkamas ne vien maistui. Į jį puikiausiai galima paganyti akis įvairiose šventėse, kuriose jis – pagrindinis dalyvis.

Išsamiau apie moliūgų derlių ir kaip jį panaudoti – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių