Kuršių marių krantinėje – žuvų gaišenos

Sekmadienį Juodkrantėje vaikštinėjęs vyras pasibaisėjo išvydęs daugybe negyvų žuvų nusėtą krantinę. Tinklų likučiuose įstrigusios gaišenos dvokė iš tolo.

Apie 14 val. ne tik vaizdas, bet ir sklindanti smarvė pašiurpino kurorte apsilankiusį miestietį. Palei betoninę krantinę driekėsi žvejų tinklai su gaišenomis.

"Padrikę tinklai su negyvomis žuvimis guli ten, kur tokių vaizdų galima tikėtis mažiausiai. Apmaudu, kad jie mėtosi visiems gerai matomoje vietoje, juk čia vaikšto šeimos su mažais vaikais. Negi sunku sutvarkyti?" – klausė praeivis.

Neabejingas vyras viską nufotografavo ir nuotraukomis pasidalijo interneto socialiniuose tinkluose.

Netrukus į jo užklausą atsiliepę žvejai mėgėjai suskubo kaltinti verslininkus. Esą tokie gėdingi darbeliai turi būti paviešinti, o patys kenkėjai – neišvengti baudų.

Žmonės reiškė nuomonę, kad Kuršių mariose bei Baltijos jūroje, kur tinklinė žvejyba nėra draudžiama, reikalavimai turėtų būti griežtesni.

"Nenormalu. Toks verslininkų barbarizmas jau nieko nestebina, Ventėje tas pats vyksta. O dar sako – leiskite mums gaudyti tinklais. Būtent dėl tokių žmonių elgesio ir mažėja žuvų Kuršių mariose", – pyko interneto komentatoriai.

Kiti svarstė, kad tinklus į krantą veikiausiai bus atnešę Kuršių mariose tirpę ledai.

Apie tinkluose įstrigusias žuvų gaišenas sužinojęs Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas žadėjo apžiūrėti tinklus ir įvertinti situaciją.

"Verslinė žūklė tinklais mariose nėra draudžiama, nebent tai yra brakonieriškas tinklas. Spręsti galima iš tam tikro specialaus žymėjimo. Turintieji teisę laikyti ir naudoti verslinės žvejybos įrankius juos ženklina plombomis. Gali būti, kad po ledu pakišti tinklai šiam tirpstant buvo nunešti. Bet kokiu atveju, jei rastume plombą, pavyktų nustatyti tinklų savininką ir imtis priemonių. Veikiausiai baustume už verslinės žvejybos taisyklių pažeidimus", – teigė V. Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Ir dar tie vadinami verslininkai nori, kad jiems leistų vėl ežeruose ir upėse "brakoneriauti". Jau kuršių mariose išnyko unguriai, o kiek lašišų tipo "netyčia" išgaudo ir jokių baudų niekas negauna. Tegul pabando žvejas mėgėjas su meškere lašišą pagaut, gaus tokia baudą, kad prisimins kada gimęs.

Anonimas

Anonimas portretas
sunu gauja jus visu pirma cia brakonieriu tinklai visu antra maziau lot reikia kai nieko neismanot

Anonimas

Anonimas portretas
Verslininkai deda skersa ant visko-įstatymų, žuvų ir aplinkos bei aplinkinių :-( Nei Gamtosauga nieko nepadaro,švogeriai visi-vsio zakonna .Kazin kiek dugne paskendusiu tokiu grozybiu dreifuoja?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių