Klimato kaitos programai – 134 mln. eurų parama

  • Teksto dydis:

Šiemet į kovą su klimato kaita numatyta investuoti rekordinę 134 mln. eurų sumą. Klimato kaitos programos lėšų naudojimo 2019 m. sąmatą patvirtino aplinkos ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

„Pagrindinis tikslas - mažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekius ir veiksmingai kovoti su klimato kaita. (...) Šiemet ypač daug dėmesio bus skiriama transporto sektoriaus keliamai taršai mažinti“, - Aplinkos ministerijos (AM) pranešime cituojamas ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Klimato kaitos programos lėšų naudojimo šių metų sąmatą sudaranti 134 mln. eurų suma yra didžiausia nuo 2014-ųjų, kai ši programa pradėjo veikti. Pernai buvo skirta 46,8 mln. eurų paramos, 2017 m. - 58,5 mln. eurų.

Beveik trečdalis skirtų lėšų - 50 mln. eurų - bus panaudota energijos efektyvumui didinti ir atsinaujinantiems energijos ištekliams skatinti. Iš jų 25 mln. eurų teks Daugiabučių namų atnaujinimo programai - seniems daugiabučiams renovuoti. Numatyta ir nauja finansinė priemonė - parama dalinei daugiabučių renovacijai, kai atnaujinamos vidaus šildymo ir karšto vandens sistemos. Šiam tikslui skirta 5 mln. eurų.

Projektams, kurie skatins naudoti atsinaujinančius energijos išteklius, numatyta 79 mln. eurų.

Siekiant mažinti transporto sektoriaus keliamą taršą, 15 mln. eurų bus skirta atsinaujinančiu ir alternatyviu kuru varomoms transporto priemonėms ir jų infrastruktūrai plėtoti. Be to, planuojama nauja 30 mln. eurų priemonė, kuri skatintų gyventojus atsisakyti taršių automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigus išsidalins i savo kišenes , o naudos nebus jokios. Po to vėl prašys pinigų.

III-IV-jo Žemės judėjimų ATRADĖJAS inž. Romualdas ZUBINAS

III-IV-jo Žemės judėjimų ATRADĖJAS inž. Romualdas  ZUBINAS  portretas
NEPLAKIME Į vieną vietą KLIMATO KAITĄ -- GEOFIZIKĄ - TARŠĄ !!! Klimato kaita priklauso nuo TREČIOJO ŽEMĖS AŠIES FIZINIO JUDĖJIMO! Pastarąjį geofizinį procesą galima ir net BŪTINA, PAŽINTI! ŠIA TEMA YRA PARAŠYTOS IR IŠLEISTOS penkios KNYGOS - "Perkūnas", "Per praeitį į ateitį", "Pažadinta praeitis", "Praregėjimas", "Praeitis ir ateitis"!! SKAITYKITE IR PAŽINSITE! Kova su GEOFIZIKA o tai su KLIMATO KAITA - yra BEPRASMĖ. Tai kova su vėjo malūnais! SU ORO - VANDENS - UGNIES TERŠĖJAJS mūsų protėviai kovojo paprastai - MIRTIES BAUSME!

Nerijus

Nerijus portretas
Gal ozono ploti praplatinsite uz tuos pinigus :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių