Katės iš Petro I dvaro – lengvai prižiūrimos medžiotojos

  • Teksto dydis:

Rusų melsvosios katės – geros medžiotojos, kurių veislė buvo išsaugota iki šių dienų dėl jų švelnaus kailio, puikių medžioklės gebėjimų ir ryškiai žalių akių. 1967 m. Anglijoje įsteigta pirmoji šios veislės kačių asociacija.

Stebėdama savo rusų melsvųjų kačių veislės kates Rasa teigia pastebinti vis daugiau gerųjų jų savybių.

„Atrandu tai, kad tai yra be galo draugiški, prieraišūs ir mylintys vaikus gyvūnai. Dabar turiu 18 šios veislės kačių, bet skaičius keičiasi, kadangi būna mažylių“, – pasakoja kačių veisėja.

Puikios medžioklinės savybės buvo viena iš priežasčių, padėjusių joms išgarsėti ir šiai veislei išlikti iki mūsų dienų. Manoma, kad, kai Rusijos caras Petras I, kuris šiaip nemėgo kačių, apsigyveno naujuose Sankt Peterburgo rūmuose, netrukus turėjo taikstytis su kačių buvimu šalia.

„Tuose garbinguose didinguose rūmuose atsirado pelių ir žiurkių. Reikėjo greitai spręsti šią problemą. Tuo metu ir buvo atgabenti pirmieji katinai iš Rusijos ir apgyvendinti kaip visų graužikų priešai“, – pasakoja veisėja.

Geriausios pelių gaudytojos atgabentos iš Kazanės. Caro dukra Jelizaveta I labai susižavėjo melsvomis katėmis su ryškiai žaliomis akimis.

Rašoma, kad tokios veislės katę ji padovanojo Anglijos karalienei Elizabeth I.

Daugiau apie šios veislės ypatumus – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Mūsų gyvūnai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių