Kaip prižiūrėti Vakarų Škotijos baltuosius terjerus?

  • Teksto dydis:

Baltieji Vakarų Škotijos terjerai jau daug metų karaliauja populiariausių šunų veislių topuose. Nedideli, žaismingi, šiek tiek pasiutę ir daugelio širdis savo išvaizda tirpdantys šeimos draugai – ne tik gražus žaisliukas.

Šios veislės šunų kailio priežiūrai reikia nemažai dėmesio, įsitikinusios veisėjos Loreta Grubliauskienė ir Lolita Tilindienė. Prieš daugiau nei 20 metų šių moterų dėka pirmieji Vakarų Škotijos baltieji terjerai atvyko į Lietuvą ir pamažu pelnė daugelio simpatijas, tačiau nusprendę įsigyti būtent šios veislės šuniuką, žmonės turi gerai įvertinti savo galimybes. Priežiūrai reikia skirti nemažai dėmesio ir pinigų.

Mityba – svarbi kailio priežiūros dalis

Pagal veislės standartą, šios veislės kailis turi būti kuo šiurkštesnis, o pavilnė minkšta. Jei šuo yra tinkamai prižiūrimas – nesišeria. Kailį reikia šukuoti kiekvieną dieną, tačiau vien šukavimo nepakanka. Norint teisingai prižiūrėti, reikia kas kelis mėnesius šuns kailį pešti – triminguoti. Dažna klaida, dėl kurios nukenčia kailis, – šios veislės šunų maudymas naudojant paprastus šampūnus. Dėl kailio specifikos jiems tinka tik specialūs šampūnai, skirti šiurkščiaplaukiams.

„Mūsų oro sąlygos netinka ne tik mums, bet ir mūsų augintiniams“, – juokauja Loreta. Būtent dėl drėgmės dažnai Vakarų Škotijos baltųjų terjerų pėdutės tampa rausvos ar rudesnės spalvos nei kūno kailio spalva. Tai lengva grybelio forma, įvairios bakterijos. Tik tinkama priežiūra padės išvengti šių problemų“, – komentuoja pašnekovė ir priduria, kad ne tik bendrai šuns sveikatai, bet ir kailio baltumui įtakos turi mityba.

Charakteris – velniūkščio

L. Tilindienė apie šiuos šunis žino viską. Jos namuose šiuo metu gyvena net 8 vakarų Škotijos baltieji terjerai. Nors susitvarkyti su tokia gauja sunku, bet įmanoma. Savitu charakteriu pasižymi visi. Nors atrodo, kad yra labai geri, iš tikrųjų yra gan pavydūs ir užsispyrę. „Šios veislės šunys labai pavydi savo šeimininko. Būna, kad glostau vieną, o kitas kelia netikrą aliarmą, apsimetinėja, kad kažkas atėjo ir tik nukreipęs dėmesį pats atiduria glostomojo vietoje“, – apie šunų charakterį pasakoja Lolita

Daugiau istorijų apie vakarų Škotijos baltuosius terjerus, jų atsiradimo istorija ir kiti nuotykiai laidoje „Gyvūnų manija“ jau šį sekmadienį 9 val. per TV6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių