Kada šunys turi vaikščioti su antsnukiais?

Pagal įstatymą šeimininkas neprivalo uždėti antsnukio savo šuniui, nebent kuri nors savivaldybė nuspręstų kitaip. Apie tai pasakoja gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorė Galina Krasovskaja.

LRT RADIJO klausytojas vilnietis Bronius, lankęsis Panevėžyje, pastebėjo be antsnukio vaikštantį šunį ir susidomėjo šių gyvūnų vedžiojimu viešose vietose. „Vaikščiodamas Panevėžyje, sutikau moterį, vedžiojančią aršų šunį. Tas šuo manęs vos neužpuolė. O paklausus, kodėl šuo yra be antsnukio, moteris teigė, kad jo nešioti šuo neprivalo. Kaip yra iš tikrųjų?“ – klausia jis.

Anot gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorės, pagrindinis dokumentas, kuriame nustatomos gyvūnų vedžiojimo viešose vietose taisyklės, yra Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašas. Šiame dokumente nurodoma, kad šuo privalo būti su pavadėliu, bet antsnukio segėti neprivalo. Pavojingų ir kovinių veislių šunys bei jų mišrūnai privalo būti ir su pavadėliu, ir su antsnukiu.

„Kiekvienos savivaldybės gyvūnų laikymo taisykles galima rasti internete. Panevėžio savivaldybė savo taisyklėse yra numačiusi išskirtinius punktus – šuo privalo būti ir su antsnukiu, ir su pavadėliu, išskyrus tuos atvejus, kai šuo yra išlaikęs socializacijos testus“, – teigia G. Krasovskaja.

Pažymėjimą, patvirtinantį testo išlaikymą, turi išduoti kompetentinga institucija – pvz., Lietuvos kinologų draugija.


Šiame straipsnyje: antsnukisšuogyvūnasaugintinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

šeimininkas

šeimininkas portretas
Dėti šuniui antsnukį ar ne turėtų būti leidžiama spręsti pačiam šeimininkui, o ne įstatymams. Tačiau, įvertinus mūsų tautos sąmoningumą, baudos už apkandžiojimus ar užpuolimus turėtų būti mažiausiai trigubai didesnės. Kad nekiltų noras be antsnukių vedžioti tikrai agresyvių šunų, ir paskiau aiškinti, kaip jie niekam nekanda.

to Jonas

to Jonas portretas
Tokiems kaip tu, reikia antsnukio. Daugiau patylesi, ir kaip rezultatas - gal daugiau uzsiimsi saves kaip asmenybes lavinimu, ziurek ir dings tas sielos juodumas ir nepilnavertiskumo kompleksas, o tuo paciu ir kinofobija issigydisi.

nukentėjęs

nukentėjęs portretas
Savo kieme darykit ką norit, bet viešose vietose arba antsnukis, arba pavadėlis turi būti privalomas. Ir užmirškim posakį "mano šuo nekanda", bet neaišku, kas sukasi suns galvoje......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių