JAV zoologijos sode didžioji panda susilaukė 26 metus lauktų jauniklių

  • Teksto dydis:

Viename JAV zoologijos sode laikoma didžioji panda šią savaitę atsivedė dvynukus - pirmąkart per pastaruosius 26 metus.

Motina Lun Lun ir jos mažyliai, išvydę pasaulį pirmadienį, jaučiasi gerai, nurodė pietinėje Džordžijos valstijoje veikiantis Atlantos zoologijos sodas.

"Mums labai pasisekė, kad jie abu buvo atvesti tinkamo svorio ir stiprūs", - sakoma pranešime, paskelbtame šios įstaigos tinklalapyje, kurioje taip pat yra nuoroda į tiesioginę "pandų kameros" transliaciją iš laimingos šeimynėlės namų.

15 metų Lun Lun palikuonių susilaukė po dirbtinio apvaisinimo procedūros, o zoologijos sodas nurodė, kad jis yra "fantastiška mamytė".

Jaunikliai papildomai maitinami specialiu pieno mišinėliu, tačiau zoologijos sodo darbuotojai stengiasi pakaitomis leisti juos į motinos glėbį.

Mažylių tėvui Jang Jangui taip pat 15 metų. Kartu su Lun Lun jis yra susilaukęs trijų kitų atžalų, tarp kurių yra keturmetis Si Lanas ir dvejų metų Po.

Pirmoji šios poros palikuonė Mei Lan atėjo į pasaulį Atlantos zoologijos sode 2006-ųjų rugsėjį, o nuo 2010 metų ji gyvena Kinijoje veikiančioje Čengdu didžiųjų pandų veisimo tyrimų bazėje.

Kiekvienas pandų jauniklis labai svarbus, nes šių žvėrių laisvėje, kaip manoma, belikę mažiau nei 1 600, pabrėžė zoologijos sodas.

Dar svarbiau, kad mažylių pora yra pirmieji pandų dvynukai, atvesti Jungtinėse Valstijose nuo 1987 metų.

Tikimasi, kad mažylius bus galima pirmąkart pristatyti zoologijos sodo lankytojams jau ateinantį rudenį.

"Pandų kameros" transliaciją galima pasižiūrėti internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių