Jau draudžiama žvejoti kiršlius ir sterkus

  • Teksto dydis:

Nuo vakar, kovo 1-osios, iki gegužės 15 d. draudžiama žvejoti kiršlius, o iki gegužės 20 d. – sterkus. Už jų žvejybą draudžiamu laikotarpiu gresia nuo 115 iki 289 eurų bauda. Taip pat bus konfiskuojami pažeidėjų žvejybos įrankiai ir valtys. Jie turės atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą – papildomai už kiekvieną neteisėtai sugautą kiršlį ar sterką sumokėti po 158,5 Eur. Jeigu šios žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus daugiau.

Nuo kovo 1 d., įsigijus žvejo mėgėjo korteles limituotai stintų žvejybai, galima jas žvejoti tinkliniu samčiu nustatytose Nemuno, Skirvytės, Pakalnės, Auštumalės ir Minijos upių atkarpose. Įsigyti šias korteles jau galima ne tik elektroniniu būdu – naudojantis Aplinkosaugos leidimų informacine sistema (ALIS), bet ir loterijos „Perlas“ terminaluose.

Mėgėjų žvejybos įstatymas draudžia prekiauti žvejų mėgėjų sugautomis žuvimis. Jau parengtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos numato už prekybą šiomis žuvimis ir jų produktais nuo 86 iki 289 Eur baudą. Prekyba laikoma mėgėjų žvejybos įrankiais sugautų žuvų ar iš jų pagamintų produktų pirkimas, pardavimas, mainai, siūlymas parduoti arba kitas veiksmas, kurį galima prilyginti išvardintiems veiksmams, tarp jų ir reklamavimą, skelbimą, kvietimą tartis ar kitą parduoti ar pirkti skatinantį veiksmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių