Išgąsdino SMS dėl ištvinusio Nemuno

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas penktadienį daliai gyventojų išplatino pranešimą, kad yra pavojingai pakilęs Nemuno upės vandens lygis. Vienus gyventojus tai išgąsdino, kitiems sukėlė šypseną, nes upė šiuo metu yra užšalusi.

Pasirodo, kad trumposios žinutės gyventojams buvo išsiųsta per klaidą. Esą 10 val. 5 min. buvo vykdomas techninis kompiuterinės sistemos patikrinimas.

Paaiškėjo, kad žinutes gavo Vilniaus miesto gyventojai, gyvenantys maždaug vieno kilometro spindulyje.

„Buvo vykdoma techninė profilaktika. Žinutė išsisiuntė vienu kanalu, jis pasiekė siaurą grupę gyventojų, kurie net neturi Nemuno“, – aiškino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos viršininkas Jūris Targonskas.

Žmonės buvo informuoti, kad pavojingai pakilo Nemuno lygis.

„Jei būtų stichinio potvynio grėsmė, gyventojai būtų informuoti, kad jiems kilo grėsmė gyvybei ir būtina pasitraukti į saugią vietą“, – aiškino J.Targonskas.

Civilinės saugos specialistas pripažino, kad didžiausia grėsmė dėl potvynio kiltų pamario gyventojams. Jei Nemuno vanduo grasintų Rusnės salai, esą rusniškiai būtų operatyviai informuoti.

„Bet potvynis staiga nekyla. Nebent kažkur susidarytų ledų sangrūdos. Tiesa, jei kas nutiktų Kauno hidroelektrinei, vanduo taip pat pakiltų. Bet vandens banga Rusnę iš Kauno pasiektų tik po 22-24 valandų. Tokiu atveju, pavyktų laiku evakuoti gyventojus“, – kalbėjo J. Targonskas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas atsiprašo gyventojų dėl klaidos.


Šiame straipsnyje: nemunasSMSvandens lygispotvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

stano

stano portretas
DURNELIAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių