Indonezijoje įvyko 7,9 balo žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Stiprus 7,9 balo žemės drebėjimas trečiadienį įvyko Indonezijoje, vandenyno dugne į pietvakarius nuo Sumatros salos krantų, pranešė seismologai, pridūrę, kad regione buvo paskelbtas cunamių pavojus.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad požeminių smūgių, užfiksuotų 18 val. 49 min. vietos (14 val. 49 min. Lietuvos) laiku, epicentras buvo už maždaug 808 km į pietvakarius nuo Padango miesto, o jų židinys – 10 km gylyje.

Cunamių pavojus buvo paskelbtas dalyje Sumatros – Vakarų Sumatros, Šiaurės Sumatros ir Ačeho provincijose, pranešė vietos seismologijos agentūra BMKG.

Stiprūs požeminiai smūgiai kelias sekundes buvo juntami Vakarų Sumatros mieste Padange, sakė vienas ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas. Žmonės išbėgo iš namų, skubėdami pasiekti aukštesnes vietas.

Eismas gatvėse sustojo, žmones apėmė panika, pridūrė reporteris.

Tačiau USGS nurodė, kad maža tikimybė, jog per šį žemės drebėjimą nukentės žmonės arba bus padaryta žalos turtui, nes jo epicentras buvo gana toli nuo Sumatros krantų.

„Tikėtina, kad statiniai tame regione nebus paveikti“, – sakoma USGS tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Australijos meteorologijos biuras taip pat paskelbė perspėjimą atokiose Kokosų ir Kalėdų salose. Tame pranešime žmonėms nesiūloma evakuotis, bet perspėjama dėl galinčių kilti stiprių ir pavojingų jūros srovių, rekomenduojama pasirūpinti laivų saugumu ir vengti būti paplūdimiuose. Taip pat pažymima, kad cunamių susidarymas nebuvo patvirtintas.

Katastrofinis žemės drebėjimas netoli Indonezijos krantų 2004 metais sukėlė cunamį, kuris nusinešė 230 tūkst. žmonių gyvybių to regiono šalyse. Daugiausiai aukų buvo Ačeho provincijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių