Į Vakarų Lietuvą jau grįžta gandrai

Kovas dar tik prasidėjo, o Klaipėdos apylinkėse žmonės esą jau matė gandrų. Nors paprastai jie grįžta apie kovo 25 d., panašu, šiemet dalis jų sugalvojo parplasnoti gerokai anksčiau.

Vėžaičiuose sodybą turinti klaipėdietė praėjusios savaitės viduryje nepatikėjo savo akimis, kai pamatė du ilgakojus sparnuočius, sukančius ratus aplink kieme daug metų esantį gandralizdį.

"Stovėjome su drauge ir sustingusios žiūrėjome. Tai tikrai buvo gandrai. Žvalgėsi į mūsų gandralizdį, apsuko kelis ratus, bet nenutūpė, nuskrido", – pasakojo moteris.

Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys tikino, kad Ventėje gandrai dar nebuvo užfiksuoti, tačiau kitose vietose, nekeista, jei ir pasirodė.

Dažniausiai žmonės gandrus supainioja su gervėmis, tačiau taip atsitinka, kai paukščius jie pamato skrendančius aukštai.

Jeigu sparnuočiai sklendė žemiau, tai, ko gero, moterys neapsiriko. Mat būta ne vieno pavasario, kai pirmosios gandrų poros grįžo pirmosiomis kovo ar net paskutinėmis vasario dienomis.

Kai kurie kiti paukščiai šiemet į mūsų kraštus taip pat grįžo šiek tiek anksčiau, nei įprasta. Ar tai byloja apie ankstyvą pavasarį, ornitologai nelinkę teigti.


Šiame straipsnyje: gandraigandraspavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

o as pamaniau kad jie visiems laikams

o as pamaniau  kad  jie  visiems laikams portretas
is lietuvos kartu su priverstiniais emigrantais isskrido.......

jo

jo portretas
Daivute, gandrai gryzta atskirai ne poromis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių