Garbanotieji bišonai – aristokratų šunys, paperkantys meilumu ir pozityvumu

  • Teksto dydis:

Garbanotieji bišonai, dar žinomi kaip Frizos bišonai, jau kuris laikas yra viena populiariausių veislių Lietuvoje.

Pirmoji į mūsų šalį šios veislės šuniukus dar prieš penkiolika metų įvežė ir pradėjo veisti kinologė, veislyno „Tauras Kennel“ įkūrėja Janita Januškauskaitė-Plungė. Nuo senų laikų bišonai yra laikomi aukštuomenės ir prestižo šunimis.  Tai buvę karalių šunys, kurie nupiešti ir iškilminguose jų portretuose.

„Iki šių dienų išliko, kad bišonai yra šunys kompanionai. Tai labai protingas šuo. Visada paperka savo gera nuotaika, linksmumu. Puikiai sutaria su vaikais, kitais gyvūnais, tinka alergiškiems žmonėms, neturi specifinio kvapo. Šis šuo yra sukurtas žmogui“, – sekmadienį 9 val. per TV6 rodomoje laidoje „Gyvūnų manija“ pasakos veisėja.

Jie puikiai sutaria su vaikais, kitais gyvūnais, tinka alergiškiems žmonėms, neturi specifinio kvapo. Šis šuo yra sukurtas žmogui.

Auginantiems šios veislės šunis būtina atkreipti dėmesį į kailio priežiūrą. Norint, kad kailis būtų baltas ir sveikas – svarbiausia šuns mityba. „Tai yra vieni sveikiausių šunų, tačiau reikia suprasti, kad tai balta veislė. O tai reiškia, kad gyvūnas turi specialius poreikius. Tai nėra šiukšlių dėžė ir negalima tokiam augintiniui duoti bet kokio maisto ar to, kas liko ant stalo. Žmonės, kurie prižiūri savo ir savo šeimos mitybą, supras, kad ir šuniui reikalinga speciali priežiūra. Įsigijus garbanotą bišoną reikia pasitarti su veisėjais ir specialistais, kas jūsų šuniui tiks labiausiai“, – savo patirtimi dalinasi J. Januškauskaitė-Plungė.

Šios veislės šunų kailį reikia kirpti kas 4–6 savaites. „Nereikia bijoti, kad šių šunų kailis yra ilgesnis. Dažnai žmonės klysta manydami, kad ilgaplaukiams reikalinga didesnė priežiūra. Tikrai daugiau priežiūros reikalauja tie šunys, kurie šeriasi, meta kailį ir šeimininkas šio proceso kontroliuoti negali. O štai kerpamus šunis galima visada nukirpti taip, kaip nori, galima palikti ilgesnį ar trumpesnį kailį, su kirpėju nuspręsti, kokia šukuosena geriausiai atitiks poreikius ir galimybes. Žodžiu, visas procesas yra kontroliuojamas, todėl ypatingos priežiūros tikrai nereikia“, – apie kailio priežiūrą pasakoja Janita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Kiek toks suniukas kainuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių