Filmas apie klimato kaitą su L. DiCaprio – jau Lietuvoje

  • Teksto dydis:

JAV prezidento rinkimų kampanijos įkarštyje „National Geographic“ pristato filmą apie klimato kaitos grėsmes „Before the Flood“. Leonardo DiCaprio, Fisheris Stevensas, kartu su prodiuseriu Martinu Scorsese leidžiasi į kelionę po pasaulį.

Dokumentinis filmas „Before the Flood“ skatina visuomenę imtis veiksmų ir užkirsti kelią gresiančiam ekosistemų nykimui visame pasaulyje. Didžiausios ekologinės problemos juostoje pristatomos parodant neatitaisomai nuniokotas teritorijas nuo Grenlandijos iki Indonezijos, kurioms padaryta žala trukdo atkurti klimato pusiausvyrą ir skatina kai kurių gyvūnų rūšių nykimą.

„National Geographic“ visuomet įkvėpdavo kitus rūpintis mūsų planeta. Klimato kaitos keliamos grėsmės yra neginčijamos ir mes jaučiame atsakomybę paraginti imtis veiksmų. Neabejoju, jog mūsų galimybės pasiekti plačią auditoriją, L. DiCaprio entuziazmas ir F. Stevenso sugebėjimas sukurti istoriją padės dar kartą iškelti šią aktualią problemą“, – sako tarptautinio „National Geographic“ tinklo vadovė Courteney Monroe.

Artėjančiuose prezidento rinkimuose amerikiečiai raginami atiduoti savo balsą kandidatui, kuris skiria didesnį dėmesį klimato kaitos problemoms. Juostoje pasisakantys specialistai įvardija realias priemones, kurių reikėtų imtis norint išsaugoti planetą. L. DiCaprio kalbinti žmonės išsivysčiusiose ir besivystančiose šalyse išdėsto savo nuomonę apie tai, ką daryti, kad ekonominės ir politinės institucijos taptų draugiškos gamtai.

Kartu su L. DiCaprio filmuotis sutiko JAV prezidentas Barackas Obama, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, Jungtinių Tautų Generalinis sekretorius Ban Ki-moonas, Popiežius Pranciškus, aukščiausi NASA mokslininkai, gamtosaugininkai, žinomi mokslininkai, nuomonės lyderiai ir aktyvistai.

„Klimato kaita yra vienas svarbiausių pavojų, su kuriuo susiduria mūsų planeta, – sako L. DiCaprio. – Visi kartu turime susitelkti ir vieningai reikalauti imtis veiksmų. Nuo to priklauso mūsų likimas. Ši dokumentinė juosta atskleidžia dabartinę situaciją ir galimus problemų sprendimo būdus, nes neretai  finansinių interesų turintys iškastinio kuro gamintojai manipuliuoja turima informacija ir pakreipia ją sau naudinga linkme“.

„Jei galėtume sužinoti, kokią žalą padarėme mūsų planetai ir kiek laiko turime sprendimams surasti, kol ekosistema dar nežlugo, – ar ryžtumėmės išgirsti atsakymą? Mes negalime likti užsimerkę bei tikėtis, jog problema išsispręs pati savaime, – teigia F. Stevens. – Tikiuosi, kad šis filmas taps perspėjančiu signalu apie neišvengiamą mūsų likimą. Greičiausiai vienais svarbiausių istorijoje tapsiančių JAV prezidento rinkimų išvakarėse noriu tikėti, jog šis filmas ne tik padės visuomenei suprasti tikrąją grėsmę, bet ir paskatins piliečius suvokti, koks svarbus yra jų balsas“.

Lietuvoje dokumentinis filmas „Before the Flood“ bus rodomas spalio 30 d. 18 ir 21 val. „National Geographic“ kanalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių