Ežys reaguoja į vardą, bet pasitikti neatbėgs

  • Teksto dydis:

Ežiai turi nuo 5 iki 6,5 tūkst. spyglių, o gamtoje priskaičiuojama net 17 ežių rūšių. Nors jie – naktiniai padarai, daugelis mielai ežius augina namuose. Tiesa, jie gyvena trumpai ir yra sunkiai prijaukinami.

Afrikiniai keturpirščiai ežiai dar labai neilgai laikomi namuose, todėl ilgai būti ant rankų dar nemėgsta. Tiesa, kaip pažymi veterinarijos gydytojas Sigitas Rimkevičius, užsienio veisėjai stengiasi veisti prieraišesnius ežius.

„Šiaip ežiai pukši, iškleidžia spyglius, nelabai nori būti ant rankų, bet [...] į vardą gali reaguoti“, – pasakoja gydytojas.

Tačiau ežiai – ne šunys ar katės – jie neatbėgs pasitikti prie durų, neatliks klusnumo komandų. Be to, jie – prieblandos gyvūnai. Tai reiškia, kad dieną jie miega, o aktyvesni ir linkę į žaidimus būna tik vakare, naktį ir anksti ryte. Toks paros laikas patinka ne kiekvienam ežio mylėtojui.

„Ežiukas mėgsta gyventi vienas, yra teritorinis gyvūnas, todėl patiną ir patelę reikėtų laikyti atskirai“, – pataria S. Rimkevičius.

Narvelio dugnas turi būti dengtas, narvas didesnis, bet nedidelio aukščio, kad aukštyn užsikabarojęs ežys nenukristų ir nesusižalotų.

Daugiau ežių auginimą – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių